Нов успех за баскетболните Вълци – 12-годишните момчета са шести на държавно първенство

Днес приключва финалният турнир от държавното първенство по баскетбол, в който 12-годишните момчета на Вълци-Разград се наредиха на шесто място – успех, който не се е случвал на разградски тим в последните минимум 10 години.Това съобщават от Баскетболен клуб “Вълци-Разград”.

Още по-силно се откроява фактът, че това е първо състезание на „голямата сцена“ за тези момчета, които тренират по-малко от 3 години, но вече с увереност се борят за своето място сред най-добрите.

За този факт от клуба са безкрайно благодарни на „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, които от самото начало подкрепят проекта и дават възможност както за интензивен тренировъчен режим, така и за създаване и споделяне на емоциите във все по-голямата баскетболна общност в града.

Безценна е и подкрепата на родителите, дарители частни лица и фирми, които допринасят за това баскетболът в града да се развива, както и на Община Разград, които финансират развитието на спорта в клубове, работещи с деца и подрастващи. „Резултатите от тези общи усилия ще се виждат в дългосрочен план, но ето например тези финали бяха първата стъпка, за да покажем потенциала на децата и да вдигнем мечтите си на следващо ниво“, споделят от клуба.

Още в първия ден на турнира Вълците започнаха с ударна победа над Академик Бултекс 99 (Пловдив) с 54:50. Във втория ден отново с много силна игра, но с много пропуски под коша, момчетата отстъпиха на Рилски спортист с 68:48, а по-късно отстъпиха и на настоящите финалисти Обединение ЦСКА, чиито опит и самочувствие доминираха.

Успехът дойде в третия ден, макар че в първия мач момчетата отстъпиха от Черно море Тича и то в драматичен двубой, който Вълците владееха през цялото време. С успешни атаки в края обаче съперникът успя да навакса и изравни, а в последните и да поведе и в крайна сметка да спечели с 1 точка – 41:42. Във втория мач за деня Вълците излязоха пределно мотивирани и борбени и логично постигнаха победа над Спартак Плевен с 68:61, с която се класираха и сред осемте най-добри отбора на турнира.

Истинският подвиг постигнаха момчетата на следващия ден, когато в пряк двубой за влизане в шестицата, те постигнаха историческа победа над домакините от Балкан в тяхната собствена зала Арена Ботевград с 68:71. Изключително драматичният двубой показа потенциала на нашия отбор, в който очевидно играеха едни от най-добрите състезатели на турнира.

„Страхотно постижение – да бъдем сред шестте най-добри отбора, да надскочим себе си и да покажем най-доброто – достойно е за уважение. Смятаме, че целогодишната здрава работа се отблагодари по най-добрия начин и момчетата показаха колко потенциал има в тях! Благодарим на всички за подкрепата и се радваме, че доставихме толкова положителни емоции на приятелите на баскетбола в Разград и не само“, споделиха от клуба.

Вълците завършиха днес турнира, като в борба за 5-то място отстъпиха на Миньор Перник и финално се класираха на шесто място, изпреварвайки легендарни школи от цяла България.

Малките Вълци се завръщат от успешния турнир тази вечер, след 20,00 ч. родителите и близките ще ги посрещнат на игрището на ОУ”Васил Левски”.

 

 

 2,419 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *