Рекорден брой записани участници в Лудогорския маратон утре на „Пчелина”

Рекорден брой – 332 състезатели – са се записали за участие в осмото издание на Лудогорски маратон, който се организира от клуб „Зелена стъпка” в местността „Пчелина” и ще стартира утре, 6 юни, от голямата поляна в местността “Пчелина”. Възможно е броят на стартиралите да не е този, тъй като не всички записали се са си платили таксата за участие, но могат да го направят и на място – обясниха организаторите. Вероятно обаче и броят на стартиралите ще е рекорден, досега най-много – 225 – са били през 2017 г.

Общо 7 за дестинациите, в които ще се надпреварват любителите на спорта сред природата. Най-новата възможност е отборен триатлон – участник в отбор може да избира между плуване, колоездене, бягане, както и произволна комбинация. Записали са се 5 отбора от по трима състезатели. В индивидуалния триатлон – 1,2 км. плуване, 44 км. колоездене и 8,2 км. бягане. – ще участват 54 човека, сред тях има и жена от Русия. В класическия маратон – 42 км. бягане – са записани 28 състезатели. В полумаратона – 21 км. – участниците са най-много – 92-ма, сред тях и един румънец, на тази дистанция е и най-възрастният участник – мъж на 72 години от Русе. На 8 км. бягане са се записали 53-ма състезатели, в тази дисциплина най-възрастният участник е на 73 години от Плевен, но той не е потвърдил участието си със заплащане на такса. На 42 км. колоездене се пускат 63 участници. Има и дистанция за деца, тя е то 2 километра, в нея са записани 28 деца до 10-годишна възраст, най-малкият е момче на 3 години от Варна.

Стартовете в различните дисциплини са в различни часове, като първи – в 7,10 ч. – стартират плувците от триатлона, в 7,30 ч. потеглят колоездачите, в 8,00 ч. – бегачите от маратона и полумаратона, в 8,30 ч. децата, а в 11,00 ч. – бегачите на 8 км. Награждаването е предвидено за 14,00 ч., а последните финиширали се очакват към 15,00 ч. По трасето на всеки 5 км. има подкрепителни пунктове и контроли. На старта участниците получават стартов пакет с раници с уникални илюстрации и логото на състезанието, в които има здравословни енергийни барчета.

Партньори на клуб „Зелена стъпка” в организацията на състезанието са: Община Разград, Inoxsys, Агрохимконсулт 3, Солети Хрус-хрус, Leya, Спортни магазини Яко, Getka, Gold Nutriton, Бул-Тат и общинските съветници Иво Димитров и Джипо Джипов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *