Нова полицейска акция по пътищата започва днес, проверяват за скорост, колани, алкохол и книжки

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението стартира от 14.00 часа на 21 август – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Акцията, която цели подобряване на пътно-транспортната обстановка и повишаване на административно-наказателната дейност на територията на ОДМВР-Разград, ще продължи до 16 часа на 26 август.

От началото на 2020 година до 20 август са настъпили 239 катастрофи, от които 65 тежки с петима загинали и 83 ранени. През летните месеци се наблюдава засилен трафик по републиканските и общински пътища, което предразполага към извършване на по-голям брой нарушения на Закона за движение по пътищата. От 1 юни до 20 август в ОДМВР-Разград са регистрирани 101 пътно-транспортни произшествия. 28 от тях са били тежки. Трима души са загинали, а 37 – пострадали. Разпоредената полицейска акция цели да се осъществява засилен контрол за спазване на скоростните режими, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство и неплатени глоби по Закона за движение по пътищата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *