“Лудогорец” срещу “Андерлехт” в Лига на конференциите, първият мач е в Разград на 16 февруари

Лудогорец ще се изправи срещу белгийския Андерлехт в елиминационния плейофен кръг на Лига на конференциите. Това реши изтегленият днес жребий за турнира, в който българсикят шамипон продължава тазгодишното си евроучастие.

Първата среща е на 16 февруари 2023 г. в Разград от 22,00 ч., а реваншът е седмица по-късно в Белгия – от 19,45 ч. на 23 февруари.

Андерлехт е най-титулуваният клуб на страната си с 34 титли. Белгийският гранд може да се похвали с 5 европейски отличия – една купа на УЕФА, две КНК и две Суперкупи на УЕФА.

В момента отборът е на 11-о място в местното първенство с актив от 20 точки след 6 победи, две равенства и 7 загуби. Големите звезди на тима са бившият играч на Тотнъм, Бенфика и Аякс Ян Вертонген, както и Амаду Диавара, който доскоро се подвизаваше в Наполи и Рома.

Андерлехт стигна до мачовете с Лудогорец, след като завърши на второ място в група “В” от Лигата на конференциите. Там белгийският гранд извоюва 8 точки – на два пъти загуби от Уест Хам, направи две равенства с последния ФКСБ и спечили 6 точки от срещите срещу Силкеборг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *