С демонстрации в училище отбелязаха Празника на българската полиция

С демонстрации на полицейски техники и похвати, които са част от ежедневната работа на униформените служители ОДМВР отбеляза 8 ноември – Професионалният празник на българската полиция. Това съобщава пресцентърът на дирекцията.

Демонстрациите се проведоха днес в СУ „Христо Ботев“ – Разград. Ръководството на учебното заведение домакинства на РУ-Разград и двете новосформирани Детски полицейски управления в областния град за проявата, посветена на Професионалния празник на полицията – 8 ноември. На откриването днес присъстваха директорите на СУ „Христо Ботев“ Стойчо Стойчев, ОУ „Отец Паисий“ Мирослав Минков и ППМГ”Акад. Н.Обрешков” Мануел Василев, директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков, началникът на РУ-Разград главен инспектор Станимир Станев, заместник областният управител Найден Късов и заместник-кметът на община Разград Хабибе Расим.
Възторжени възгласи съпроводиха появата на униформените служители – водачи на полицейски кучета и техните питомници Бонд и Арго. Четириногите „полицаи“ показаха послушание и задържане на нарушител, като изпълняваха командите, без да се разсейват от множеството, което бурно ги аплодираше. С пуснати сирени и светлини полицейски автомобил, преследващ водач, който не спира на подаден сигнал, влезе в двора на училището. Присъстващите наблюдаваха на живо извеждането на „бандита“ от колата му и неговото задържане от специалните сили.

Демонстрациите приключиха с Криминалистичната лаборатория, където доброволците от двете Детски полицейски управления и техните съученици се запознаха с работата на експертите, посещаващи местопроизшествия. Присъстващите имаха възможност да видят как се снемат дактилоскопски следи и научиха какви още улики могат да бъдат открити от специалистите.

По повод 8 ноември 22-ма служители от ОДМВР-Разград са наградени за проявена инициативност и високи професионални резултати при изпълнение на служебните задължения. С индивидуална парична награда от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров е отличен старши инспектор Неделчо Симеонов, изпълняващ длъжността началник на сектор “Пътна полиция”. С “писмена похвала” от Директора на ОДМВР-Разград са наградени 10 служители на РУ-Разград, седем от РУ-Исперих и четирима от ОДМВР.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *