Кметското сдружение награди баба Надие от Печеница, Белгин Шукри получи приза

80-годишната Надие Мехмед от село Печеница бе отличена от Националното сдружение на общините в България с приза “Протегната ръка” – съобщават от пресслужбата на Община Исперих. От нейно име приза получил общинският кмет Белгин Шукри, който присъствал на официална церемония в резиденция „Бояна“ вчера по случай Деня на българската община. На това събитие Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ обяви годишните си награди за 2020 година.
Специално отличие „Протегната ръка“ Сдружението присъди на 80-годишната баба Надие, която, както Разград 24/7 първи съобщи, през април тази година дари едномесечната си пенсия за нуждите на местната болница, породени от коронавирусната инфекция. Наградата е индивидуална и се присъжда за личен пример как индивидуалните усилия на всеки са важни за общността и мотивират последователи.
Лично министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов предаде отличието на кмета Белгин Шукри. „Изключително горд съм, че в община Исперих живеят хора като баба Надие – с големи и щедри сърца. С личния си пример тя даде урок по човечност и съпричастност на цялото общество и ни показа единствения правилен път за справяне с подобни глобални кризи“ – коментира управникът.
НСОРБ е сдружение с нестопанска цел, което представя и защитава интересите на местните власти пред органите на централната власт. През февруари тази година Белгин Шукри бе избран за член на Управителния съвет на Сдружението.

 

 3,637 total views,  6 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *