Кметското сдружение награди баба Надие от Печеница, Белгин Шукри получи приза

80-годишната Надие Мехмед от село Печеница бе отличена от Националното сдружение на общините в България с приза “Протегната ръка” – съобщават от пресслужбата на Община Исперих. От нейно име приза получил общинският кмет Белгин Шукри, който присъствал на официална церемония в резиденция „Бояна“ вчера по случай Деня на българската община. На това събитие Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ обяви годишните си награди за 2020 година.
Специално отличие „Протегната ръка“ Сдружението присъди на 80-годишната баба Надие, която, както Разград 24/7 първи съобщи, през април тази година дари едномесечната си пенсия за нуждите на местната болница, породени от коронавирусната инфекция. Наградата е индивидуална и се присъжда за личен пример как индивидуалните усилия на всеки са важни за общността и мотивират последователи.
Лично министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов предаде отличието на кмета Белгин Шукри. „Изключително горд съм, че в община Исперих живеят хора като баба Надие – с големи и щедри сърца. С личния си пример тя даде урок по човечност и съпричастност на цялото общество и ни показа единствения правилен път за справяне с подобни глобални кризи“ – коментира управникът.
НСОРБ е сдружение с нестопанска цел, което представя и защитава интересите на местните власти пред органите на централната власт. През февруари тази година Белгин Шукри бе избран за член на Управителния съвет на Сдружението.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *