Избраха управител на МБАЛ-Исперих, не е д-р Заргар

На извънредно заседание вчера Общински съвет-Исперих утвърди единодушно решението на комисията, която проведе конкурса за управител на общинската болница в града. 27 от 27 присъствали съветници гласуваха „за“ утвърждаването на решението и предложението да се възложи на кмета на Община Исперих Белгин Шукри да сключи договор с победителя – д-р Иван Гайдаров.

Оказа се, че той е бил единственият кандидат, подал документи за участие в конкурса. Директорът през последните 8 години – д-р Абдуллах Заргар – макар да се сдоби с българско гражданство след обществен натиск над институциите – не е подал документи за участие в конкурса. Той многократно е заявявал желанието си и пред мен и пред предшественика ми, че желае да напусне ръководния пост – обясни за Разград24/7 Белгин Шукри. По думите му обаче д-р Заргар остава да работи в болницата в Исперих. Двамата с д-р Гайдаров дойдоха заедно в Исперих, екип са, ще продължат да работят заедно – допълни кметът.

В края на заседанието на Общинския съвет той съобщи, че до няколко дни ще бъде предоставено общинско жилище на новия директор.

 3,292 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *