Избраха управител на МБАЛ-Исперих, не е д-р Заргар

На извънредно заседание вчера Общински съвет-Исперих утвърди единодушно решението на комисията, която проведе конкурса за управител на общинската болница в града. 27 от 27 присъствали съветници гласуваха „за“ утвърждаването на решението и предложението да се възложи на кмета на Община Исперих Белгин Шукри да сключи договор с победителя – д-р Иван Гайдаров.

Оказа се, че той е бил единственият кандидат, подал документи за участие в конкурса. Директорът през последните 8 години – д-р Абдуллах Заргар – макар да се сдоби с българско гражданство след обществен натиск над институциите – не е подал документи за участие в конкурса. Той многократно е заявявал желанието си и пред мен и пред предшественика ми, че желае да напусне ръководния пост – обясни за Разград24/7 Белгин Шукри. По думите му обаче д-р Заргар остава да работи в болницата в Исперих. Двамата с д-р Гайдаров дойдоха заедно в Исперих, екип са, ще продължат да работят заедно – допълни кметът.

В края на заседанието на Общинския съвет той съобщи, че до няколко дни ще бъде предоставено общинско жилище на новия директор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *