Заради чумата „Лудогорски братя“ сами отмениха мото събора

И тази година няма да се проведе едно от най-масовите и чакани от разградчани събития – Националният мото събор, организиран от мото клуб „Лудогорски братя“ – съобщиха от клуба в социалните мрежи.

Председателят на „Лудогорски братя“ Десислава Петкова потвърди за Разград24/7 информацията, като обясни, че организаторите смятат за непосилен ангажимента да осигурят всички необходими дезинфекционни мерки за превенция на Африканската чума по свинете. За целта трябвало да наемат външна фирма, която да осигури срещу 3000 лева, дезинфекцията. Освен че това е икономически неизгодно, съществува риск от разнасяне на заразата, като се има предвид, че в него участват хиляди мотористи от всички краища на страна и от чужбина.

Припомняме, че представители на мотористи вчера бяха поканени на заседанието на Областния щаб при бедствия и аварии и сами чуха какви са опасностите от разпространение на заразата и какви превантивни мерки се налагат.

Това е второ традиционно масово събитие в Лудогорието, което се отлага заради Африканската чума по свинете. Миналата седмица на клуб „Зелена стъпка“ бе изпратено уведомление от община Разград за отлагане на събитието, поради обявеното бедствено положение. То от утре е отменено на територията на община Разград, но на заседанието на щаба мотористите получиха препоръка да вземат адекватни дезинфекционни мерки.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *