Диня на сесия

Осемкилограмова диня се появи на заседанието на Общински съвет-Разград. Внесе я общинският съветник от Реформаторския блок Иво Димитров.

Оказа се, че това е подарък за кмета д-р Валентин Василев, а поводът е негов интерес към участието на Димитров като резач на диня в протестното бягане „В свински тръс срещу свинщината“.

 

Димитров аргументира подаръка си не особено цензурно, но смисълът бе, че кметът е провалил „Лудогорски маратон“, организиран от пет години от клуб „Зелена стъпка“. Кметът прие динята, но коментира, че е спазил заповедта за бедствено положение, издадена от областния управител.

След като Димитров продължи да напира към микрофона, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова обяви почивка, и без това поискана малко преди това от друг съветник по съвсем друг повод.

А кметът нарами динята и я отнесе при служителките във ведомственото барче на 11 етаж на общината с указания да я разрежат.

 

След почивката реакцията на кмета бе също оригинална, той благодари на Димитров за динята, но уточни, че била изкуфяла и отговори на подаръка с подарък – червен балон, оставяйки на въображението на присъстващите и зрителите на сесията да се досетят за мотивите му.

 

 

 

 

Loading

One Reply to “Диня на сесия”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *