Заместник-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров проследи хода на ваксинацията в Разград

Заместник-министърът на здравеопазването  доц. Евгени Григоров бе на работно посещение в Разград – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Целта на визитата му е била да проследи как протича масовата ваксинация срещу COVID-19 на местно ниво и създадена ли е необходимата организация за безопасно протичане на изборния процес.

Заместник-министърът се е срещнал с двамата заместници на областния управител Нурие Црънгалова и Евгени Драганов. Те го уверили, че са взети всички необходими мерки за спазване на медицинския протокол при работата на РИК и секционните избирателни комисии в региона. Евгени Григоров обявил, че Министерството на здравеопазването е осигурило за всеки член на комисия по две предпазни маски и ръкавици. Освен това общините са получили достатъчно средства, за да бъде гарантирано безопасното протичане на парламентарния вот на 4 април. Заместник областният управител Нурие Црънгалова каза, че е създадена добра организация всички членове на комисии, които желаят, да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 преди изборите, за да може без опасения да изпълняват задълженията си. Общият брой на членовете на СИК на територията на областта е 1591 души.

Заместник-министърът на здравеопазването посетил МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Той се увериб на място как работи имунизационният кабинет в болницата. Дежурният там екип го информирал, че на ден в кабинета се правят около 120 ваксинации. Доц. Григоров разговарял и с гражданите, които чакали реда си. Той ги попитал как са взели решението да се имунизират и имали ли са колебания. „Няма от какво да се притеснявате, ваксините са ефикасни и безопасни. След поставянето им ще бъдете сигурни и спокойни“, уверил ги той. Заместник-министърът се срещнал и с директора на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ д-р Гечо Жеков.

Доц. Григоров посетил и РЗИ-Разград. На срещата бе разгледана създадената организация по имунизационната кампания и ангажиментите на Инспекцията за безопасното протичане на изборния процес. Той разгледал имунизационния кабинет в РЗИ и хладилната стая, в която се съхраняват ваксините.

„В Разград се работи с мисъл, енергично и при добра организация. Предприети са всички необходими мерки за безопасното протичане на изборния процес, а масовата ваксинация протича в добри темпове и при все по-засилен интерес от страна на гражданите“, обявил заместник-министърът на здравеопазването след края на работното си посещение.

 3,145 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *