Десните с 2 корекции в листата, едната ключова – смениха д-р Коларов със заместник-кмета Мирослав Грънчаров

Две корекции правят десните в листата, която регистрираха днес в РИК-Разград, в сравнение с предложенията си към избирателите за вота на 4 април. Новите лица са съименниците Мирослав Цанев и Мирослав Грънчаров. Заместник-кметът е сред най-разпознаваемите в обществото имена от местното дясно пространство, той самият не присъства лично на внасянето на листата в РИК днес.

Водач на листата на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) отново е общинският съветник и местен предприемач Иво Димитров. Втори е колегата му в местния парламент Огнян Обрешков, трети е земеделецът от Брестовене Нихат Расим, четвърта – единствената дама в листата – директора на ОУ“Ив.С.Тургенев“ Милена Орешкова, на пета позиция е Деян Пейчев – компютърен специалист, който работи в отдел „Образование“ на Община Разград. Първата промяна е в шестата позиция, на нея вместо собственика на „Сортови семена“ Мариела Йорданова от Кубрат е общинският съветник от Разград Мирослав Цанев, който също има инвестиции в община Кубрат. За Разград24/7 Мариела Йорданова обясни, че тъй като сестра й е на челни позиции в листите на Демократична България и бе депутат в предходния парламент, не счита за морално и тя да се кандидатира. Надежда Йорданова е дясната ръка на Христо Иванов и бе депутат от листите в София. На седма позиция в листата на разградските десни е представителят на Исперих – Юнуз Хаккъ-Юнгата е общински съветник и предприемач. Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров заменя джипито д-р Деян Коларов на осмата позиция.

Щабът на Демократична България ще е на същото място като на предходните избори – бившата „Ванеса“ на Ларгото. Председател на Предизборния щаб е общинският съветник от Разград и директор на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *