Двама полицаи от Разградско – с медали от зонално първенство по стрелба с пистолет

Двама полицаи от Разградско спечелиха медали от зонално първенство по стрелба с пистолет – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Зоналното състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР се проведе в стрелбищния комплекс в сградата на ОДМВР – Русе, в него участваха отбори, сформирани от служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи от областите Русе, Търговище, Силистра, Разград и Шумен.

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение. Системата за провеждане на полицейска стрелба включва 16 изстрела, които се изпълняват с най-малко два пълнителя. Стрелящите използват само служебно зачисленото им оръжие. В индивидуалното класиране при мъжете представителите на ОДМВР-Разград завоюваха първо и трето място – съответно Иван Атанасов от РУ-Разград и Йордан Йорданов от РУ-Кубрат.

Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение по стрелкова подготовка. Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар за 2020 година, утвърден от Спортна асоциация – МВР. Заключителният етап на Републиканския преглед ще се проведе от 23 до 26 юни в ОДМВР-Варна.

 1,015 total views,  1 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *