7 ноември – 13 ноември 2022 г.

Доста често мнозина, изживяващи се като морални стожери на обществото, си измиват ръцете с медиите, като ни обвиняват, че прекаляваме с лошите новини, а така влияем и на обществото негативно.

Ами не е така, обществото от това се интересува.

А ние отразяваме новините такива, каквито са, имам предвид медиите без жълти, политически или бизнес оцветявания.

И повече внимание обръщаме на новините, които повече се четат, слушат и гледат.

Ето горещ пример от седмицата.

В нея се появи отзвук от две новини, свързани с Лудогорието, но коренно противоположни в скалата добро/зло.

На Фейсбук страницата на Разград24/7 новината, че спасителят от влака, пламнал край Каспичан, е наше момче от Исперих, достигна до близо 23 000 човека, а новината за убитите в Испания млада жена от Юпер и детето й – до 45 000 човека.

Което прочие няма да ни намали мерака да пишем, когато ги има, за добрите новини и за успешните хора от Делиормана, които ни прославят по света и у нас.

И ето я още една добра новина: през февруари Разград отново посреща легендарен отбор – носителят на пет купи от евротурнири „Андерлехт”.

И тревата смениха, и дядо поп я освети, остава на 16 февруари догодина в 22,00 ч. и късметът да е с нас.

Прочие този час през този сезон хич няма да стимулира зрителския интерес и е време тия, дето ги насрочват тез мачове, да ги поканим вкупом тука на един семинар на 2 февруари примерно, да ги видим после как ще ни определят датите за срещите

А част от добрата новина е, че „Андерлехт”, въпреки славата си, в момента не е в добра кондиция, та не са ни утопични шансовете да прескочим и един кръг в турнира за Купата на конфедерациите.

Много добра новина от седмицата бяха и опашките пред музея.

Първо към Златния Пегас и златното съкровище тръгнаха учениците, но и доста възрастни публикуваха снимки със златното конче и златните монети.

И след заниманията на учениците през седмицата да останем в темата „образование”.

Данните от преброяването сочат, че в област Разград живеят 1700 неграмотни човека.

Неграмотни по собствено признание, а неграмотните, които не смятат, че са неграмотни, според нас са минимум 17 000.

А по брой висшисти по-малко от област Разград има в областите Кърджали и Търговище, макар и това да е условно, тъй като всички знаем, че дипломите се раздават на корем.

Както НСИ изнасят данни от преброяването капка по капка, отсега се чудим къде да се скрием, като обявят къде са най-много външните тоалетни на глава от населението.

Иначе ако останем в образованието трябва да отбележим, че най-младото основно училище в града, пък сигурно и в областта – ОУ”Ив. С.Тургенев” празнува 35-годишнина.

Много инициативи имаше в учебното заведение, но такава неподправена детска радост като на момчетата, които първи влязоха с футболна топка в новата спортна площадка в училището, рядко се вижда, затова избрахме тази снимка за илюстрираща обзора.

Площадката е изградена със средства от общинския бюджет, откъдето са и парите за ремонта на ул. „Кирил и Методий” – малка, но натоварена централна улица.

Ремонтът приключи като всяко чудо – за три дни и не създаде много неудобства за участниците в движението, макар че не забелязахме много притеснени минувачи, докато оставят отпечатъци по горещия асфалт вместо да заобиколят 10 метра.

Ще завършим с две кримки, демек – лошите новини накрая.

Арестуваха дрогиран разградчанин, първо посегнал на майка си, а после опитал да вади нож и на полицай.

Друг пък, вече лежал в затвора, снимал порно с непълнолетни момчета и разпространявал клиповете.

Гнусната история се развивала в жк „Орел”, но май по-лошото е, че според Наказателния кодекс за подобно деяние наказанието е 1 година затвор и глоба от 1000 лева до 3000 лв.

Ще е добре прокуратурата да се поразрови и да се обогатят обвиненията, по ще му прилича.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *