“Лудогорец” изгуби две точки в битката за титлата след равен с ЦСКА 1948

Лудогорец създаде куп положения срещу ЦСКА 1948, но не успя да победи – съобщава клубният сайт. Двубоят в Разград завърши 1:1, като шампионите остават на 5 точки зад лидера ЦСКА София, но имат два мача по-малко. Бернард Текпетей откри резултата в 76-ата минута, а Ради Кирилов изравни в 84-ата.

В 18-ата минута реферите отмениха гол на Лудогорец заради много спорна засада на Матиас Тисера мигове преди центрирането на Пьотровски към Каули, който с глава изпрати топката в мрежата. Каули можеше на няколко пъти да отбележи още попадения, но нямаше ден срещу Даниел Наумов.

В последните секунди за втори жълт картон бе изгонен Джонатан Перейра от ЦСКА 1948.

Така гостите затвърдиха третото си място в класирането, а също така не позволиха на разградчани съществено да съкратят изоставането си от лидера ЦСКА – София, тъй като разликата между двата отбора е 5 точки – допълва www.sportal.bg. Шампионите обаче имат два мача по-малко – уточняват от спортния сайт..

Първата по-сериозна атака осъществиха гостите още преди да са изтекли 120 секунди игра. Те се възползваха от лошо връщане на Фон Витри, овладяха топката, а атаката завърши с удар на Колев в ръцете на Падт.

В 8-ата минута Рик шутира от границата на пеналта в ръцете на Наумов. Четири минути по-късно разградчани комбинираха добре в наказателното поле на “червените”. Рик намери Десподов, който отправи удар с левия крак от 7-8 метра, а Наумов изби.

В 17-ата минута Каули прати топката в мрежата на ЦСКА 1948, засичайки центриране на Пьотровски. Попадението обаче бе отменено, тъй като според ВАР арбитъра Георги Минев е имало засада на Тисера при организирането на атаката, а ТВ повторенията показаха, че решението му е доста спорно.

В 25-ата минута Десподов центрира от корнер към Каули, който овладя около границата на големия пеналт и стреля опасно по земя покрай лявата греда. Софиянци отговориха с добра атака отляво в 33-ата минута. Русев подаде на Кирилов, който шутира с едно докосване от 17 метра покрай дясната греда.

Седем минути след почивката Пьотровски, Рик и Каули комбинираха добре в наказателното поле на ЦСКА 1948. Плеймейкърът финтира футболист на гостите и шутира опасно покрай вратата. Секунди по-късно Пьотровски засече с пета подаване на Фон Витри, но Наумов внимаваше и улови.

Гостите отговориха с удар на Русев от дистанция в 54-ата минута, Падт не се намеси убедително, но Вердон поправи грешката му и изчисти.

В 58-ата минута Рик стреля силно от 23-24 метра, но малко над напречната греда. В 71-ата минута Наумов спаси с крак топовен удар на Текпетей. Само 60 секунди по-късно Тиаго отне топката от Даскалов и моментално изведе Каули сам срещу Наумов, но бразилецът се забави с удара и след рикошет той излезе в корнер.

Натискът на Лудогорец даде резултат в 76-ата минута, когато резервата Текпетей реализира със силен удар от 13-14 метра. Той стори това след атака започната именно от него, която създаде разбъркване в наказателното поле на гостите и в крайна сметка се стигна до попадението.

Четири минути след това Наумов спаси изстрел на Сисиньо от малък ъгъл. “Червените отговориха с добър рейд на Кирилов, който завърши със страхотен негов шут, преминал на сантиметри покрай горния ляв ъгъл на домакинската врата.

Пробойните в отбраната на “орлите” бяха наказани от Кирилов в 83-ата минута. Крилото на гостите овладя в наказателното поле на противника и с феноменален прехвърлящ удар препарира Падт за 1:1.

В 88-ата минута Каули направи нов сериозен пропуск, когато пропусна да се разпише след шут от десетина метра фронтално срещу вратата.

В 93-ата минута ЦСКА 1948 остана с човек по-малко след втори жълт картон на Джонатан. До края на срещата Каули имаше още една добра възможност да отбележи, но днес не бе неговият ден и ударът му от близка дистанция попадна в ръцете на Наумов.

ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА 1948 1:1

1:0 Бърнард Текпетей 76
1:1 Радослав Кирилов 83

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Фон Витри, 32. Пластун, 24. Вердон, 3. Недялков, 6. Пьотровски, 30. Нареси, 11. Десподов, 95. Каули, 73. Рик, 10. Тисера

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 22. Даскалов, 87. Петров, 14. Елитон, 2. Джонатан, 18. Чочев, 39. Умарбаев, 10. Русев, 20. Бастунов, 99. Кирилов, 9. Колев

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *