Засякоха пиян тракторист без книжка

Пътна полиция

В Лудогорци засякоха пиян тракторист без книжка, а в Брестовене – водач, шофирал след отнемане на свидетелство за управление заради предишно нарушение – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Нерегистриран колесен трактор е спрян от служители на РУ-Исперих в село Лудогорци. В хода на полицейската проверка е установено, че 46-годишният водач от село Йонково е неправоспособен и шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,70 промила. След отказ да даде кръв за химичен анализ, мъжът е задържан в Районното управление. Започнато е бързо производство.

Неправоспособен водач е хванат повторно да шофира при полицейска проверка в заветското село Брестовене. Управляваният от 32-годишният мъж „Опел Астра“ е спрян около 16.45 часа на 10 ноември. В хода на предприетите контролни действия е установено, че лицето не притежава съответното свидетелство за правоуправление, като деянието е извършено в едногодишния срок от наказването му за същото с влязло в сила наказателно постановление от 26.05.2022 г. По случая е образувано бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *