Ремонтират 9 шосета в Лудогорието през тази година

Девет пътни участъка от републиканската пътна мрежа в Лудогорието са предвидени за ремонт Агенция „Пътна инфраструктура” през 2022 г. Това става ясно от информация, публикувана на интернет страницата на Министерството на регионалното министерство. От нея става ясно, че инвестиционната програма на АПИ за тази година включва ремонт на над 3000 км. За пръв път програмата бе изготвена и с участието гражданите, всеки имаше възможност да направи предложение на електронна поща на МРРБ.

За всяка административна област е публикувана карта с предстоящите ремонти. Разградската включва 9 пътни участъка с обща дължина над 100 км. Това са: Разград – Просторно; Побит камък – Веселец; Бисерци – Юпер;; Кубрат – посока Глоджево до границата с Русенска област; Разград – Исперих до разклона за Недоклан; Благоево – Балкански – Осенец; Чудомир – Лозница – Крояч до границата с област Търговище; Подайва – Тодорово; 3 км. от пътя Разград – Търговище(покрай Филиала на Русенския университет и РИМ-Разград).

Три са пътните участъци, различни от първоначално предвидените от АПИ. През януари бе предвиден ремонт на прясно ремонтирания път Разград – Търговище в частта на територията на нашата област, а сега са останали само 3 км. от това шосе, които минават Филиала на Русенския университет и РИМ-Разград, и на практика също са ремонтира, дори още по-скоро от основния участък. Новост е шосето в Исперихско, както и пътят Разград – Просторно. Вероятно те са предложени от граждани.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *