Ремонтират 114,58 км. в Разградско тази година, сред тях и ремонт на ремонта

Седем пътни участъка от Разградска област са включени в плановете за ремонти на Агенция „Пътна инфраструктура” през 2022 г. Това стана ясно днес по време на работна среща с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов. На нея ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ представи по области участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 г.

Шест от участъците са в наистина лошо състояние и преминаващите по тях отдавна сигнализират за необходимостта от ремонт, буди недоумение обаче защо е включен пътят Разград – Търговище в почти целия му участък в границите на Разградска област. Припомняме, че лентата на ремонтираните 21 км. от този път бе прерязана в края на 2018 г., ремонтът струваше близо 15 милиона лева. Тъй като оплаквания след него нямаше най-вероятно има някаква грешка при отбелязването на картата, публикувана на сайтовете на МРРБ и АПИ.

Останалите участъци за ремонт са: Бисерци – Юпер; Побит камък – Завет; Кубрат – посока Глоджево до границата с Русенска област; Разград – Исперих до разклона за Недоклан; Благоево – Балкански – Осенец; Чудомир – Лозница – Крояч до границата с област Търговище. Общата дължина на седемте участъка е 114,58 км.

На работната среща министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

На работна среща с министър Караджов от Агенция „Пътна инфраструктура“ представиха по области участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 г.

Картите с определените трасета по области са публикувани на страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *