Бегач от Цар Калоян представя България на Световно по скайрънинг

21-годишният Ахмед Ахмед от Цар Калоян представя България на Световното първенство по скъйрънинг през август. Не особено познатия у нас спорт всъщност означава вертикално бягане, бягане по било на планина..
На Световното първенство в Рим от 2 до 4 август ще има два дисциплини – 3,60 км. бягане при 1000 метра положителна денивалация и 20 км. с 2000 м. положителна денивелация. Ахмед ще участва и в двете.
В бегаческите среди той е известен като Фараона. Ахмед е покрил норматива за участие на шампионата на планетата на третото издание на „Пирин Скайрън” преди дни. Там финишира втори след Никола Калистрин. Освен тях допусната до Световното първенство до 23 години в италианската столица Рим е и Радостина Балова.
България за втори поредна година ще имат представители на Световното първенство. Миналата година са били двама.
Българската федерация по скайрънинг поема разходите по състезанието, за сметка на основния спонсор на Ахмед – президента на спортен клуб „Русе кар мотоспорт” Росен Даскалов – са самолетните билети.
Първите състезания по бягане за Ахмед са с клуб „Зелена стъпка”-Разград. В момента като лекоатлет се състезава за спортен клуб „Русе кар мотоспорт”, за Рим обаче заминава не като представител на клуб, а като представител на България.

Снимка: KrisoK Photography

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *