Оспорвани битки до финалите на „Арена на титаните”, победиха Цветелина Колева и Мартин Димитров

Представители на домакините вдигнаха купите на победителите и при жените, и при мъжете в първото в Разград издание на състезанието „Арена на титаните”.

След квалификациите вчера днес игрите бяха още по-тежки – и отборната предиобяд и полуфиналите и финалите следобяд.

До полуфиналите достигнаха състезателите с най-добри времена и точки от съботния ден.

Най-атрактивен и най-оспорван бе първият полуфинал при жените, който излъчи първата финалистка. Състезателките бяха завързани с колани и въжета за един кръг и всяка трябваше да дърпа в определена посока, за да достигне до определено за нея флагче, като по този начин пречи на останалите да стигнат до своето флагче. Над 10 минути продължиха напъните на полуфиналистките – Емилия Михайлова, Цветелина Колева, Диляна Димитрова и Кристина Борисова. Първите три са от Разград, а Кристина е от Русе. Това е поредността на времената и точките, с които стигнаха до полуфинала. Първа до финала стигна временната водачка Емилия Михайлова, а на останалите бе дадено време за почивка, докато се излъчат финалистите при мъжете.

При тях битките бяха много бързи, дори под минута. Пръв на финала се класира Мартин Димитров от Разград, той бе и пръв по точки преди полуфиналите. В следващата надпревара най-бързо до флагчето стигна Константин Стоянов, родом от Разград, но живее във Варна. За третото място се пребори Атанас Бойков от Русе, а четвърти остана Бенеса от Пловдив.

След почивката битката при жените бе по-кратка от първата и за втора финалистка бе излъчена Цветелина Колева, трета се класира Кристина Борисова, а четвърта – Диляна Димитрова.

Финалното трасе имаше по няколко елемента, свързани със сечене, рязане и на дърва и дъски, коване на гвоздеи, влачене на тежък сандък и палене на слама, която да прогори въже, след което се развява финално знаме. Трасето бе еднакво за и за мъжете и жените.

При жените по-бърза бе Цветелина Колева, а при мъжете – Мартин Димитров. И двамата получиха купи от организаторите, а за класираните в призовата тройка имаше медали.

Цветелина е 32 години, майка на три момчета. Занимава се със спорт – карате киокушин – от малка. Сега тренира табата и бяга за удоволствие Завършила е спортна педагогика във ВТУ.

Мартин е на 29 години, по професия нутриционист – човек, който се грижи за пълноценното и здравословно хранене на конкретни хора. Осем години е бил координатор на професионални спортисти и артисти на Канарите, Майорка, Корфу, Родос и други. Води и занятия по боди шейп, боди лоркаут, табата, крос фит, стречинг и др.

Първото състезание „Арена на титаните” бе с благотворителна цел под надслод „Заедно за Ачо”. Колко средства са събрани за болния от рак на меките тъкани Ангел Героев от Разград ще стане ясно по-късно.

Още снимки от състезанието можете да видите ТУК, албумът ще бъде допълван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *