Паркът е „Арена на титаните” днес и утре

Целта ни е да помогнем на един човек, който има нужда от подкрепа и да организираме празник за жителите на Разград. Така главният организатор на първото състезание от поредицата „Арената на титаните” Ивелин Иванов обясни мотивите си да проведе надпреварата под надслов „Заедно за Ачо”. Ангел Героев е на 40 години, от Разград, лекува се от рак на меките тъкани. Дарителски кутии за събиране на средства в негова подкрепа са поставени в шатрата на организаторите на игрите пред оградения състезателен периметър между Ронда и Пантеона в парка.

Състезанието е от типа на „Игри на волята”, „Фермата” и „Сървайвър”, но по-кратко като продължителност и се случва пред очите на зрителите. В първия ден – днес – има 7 трасета, по които 28-те състезатели – 12 жени и 16 мъже – преминават индивидуално. В неделя има една отборна игра, а след това отделно за мъже и за жени са битките за 3-4 място и за 1-2 място. Участниците са на възраст от 19 до 47 години, най-много сред тях са от Разград, но конкурентите им са от цялата страна: Стара Загора, Пловдив, Варна, Кюстендил, Перник, Русе.

Преминаването през препятствията е обезопасено, осигурено е медицинско лице. Сред елементите от игрите са: преминаване през халки, дърпане на гуми, решаване на пъзели, преминаване на трасе по варели, изометрия и други.

За победителите няма да има купи, а сме им подготвили изненади – обясни Ивелин Иванов. Трасетата са подготвени с минимални разходи, за да останат повече средства за благотворителната идея – каза още Иванов.

Съорганизатори на проявата са неговият брат Мариян Иванов и Валентин Стефанов от Русе. Ако състезанието предизвика интерес, то ще стане традиционно и ще се провежда на всеки 2-3 месеца – допълни Ивелин Иванов.

Днешното състезание започна със занимание по табата на Ронда с инструктор Сема Велиева. В него се включиха не само участнички в състезанието, а и зрители, повечето от мъжете загряваха индивидуално по алеите на парка.

Очаква се тази вечер игрите да продължат до към 19,00 ч., в неделя започват в 10,00 ч., а награждаването е предвидено за 16,00 ч.

Още снимки вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *