44 абсолвенти от Филиал Разград на Русенския университет получиха дипломите си днес

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев пожела успешна реализация на тазгодишните абсолвенти от Филиал Разград на РУ”Ангел Кънчев” – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Той бе сред официалните гости на промоцията на випуск 2020 заедно със заместник областния управител Евгени Драганов и заместник-ректора на Русенския университет проф. Пламен Даскалов.

В приветствието си към 44-мата завършващи висшето си образование г-н Добрев ги поздрави за избора на висше учебно заведение – едно от най-добрите в страната –  и за успешното завършване. Припомни, че специалностите, които са изучавали, са от ключово значение за развитието на общината и на региона. Заместник-кметът Добрин Добрев пожела на завършващите да бъдат достойни представители на Русенския университет.

29 бакалаври и 15 магистри получиха дипломите си на тържество на площад „Възраждане” в Разград, след като преди това засадиха дървото на випуска – магнолия, предоставена от Божинел Христов, и с шествие стигнаха от Филиала до площада.

Заради отличен успех от заместник-ректора получиха дипломите си и магистрите: Цветелина Атанасова, Магдалена Тодорова, Мария Йорданова, Невена Хвърчилкова, Ивелина Бонева, Искрена Иванова, Ива Йорданова и бакалаврите: Нела Димитрова, Петър Стефанов, Мехмед Алиев, Гергана Пенчева, Теодора Димитрова и Павлина Тодорова. Директорът на Филиал Разград проф.д-р Генчо Попов връчи дипломите на останалите випускници, след което всички заедно спазиха традицията да хвърлят шапки във въздуха и да пуснат пъстроцветни балони, единият от които с числото 75. През тази година се навършват 75 години от създаването на Русенския университет и промоцията бе посветена на тази годишнина.

 

 

 1,820 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *