Нов директор на училището в Стражец

Нов директор има училището в Стражец – стана ясно от прессъобщение на Областна администрация. Диана Петрова до преди седмица бе от най-дългогодишните служители в Областна администрация. Днес се е срещнала с Областния управител Гюнай Хюсмен в новата си длъжност – директор на ОУ”Елин Пелин”-Стражец. Заради малкия брой ученици училището бе през закриване към края на миналата учебна година, но след брожения в селото и кратък медиен шум, докладната за закриване на това училище бе оттеглена от сесията, на която трябваше да се разгледа.

На срещата с Областния управител новият директор Диана Петрова информира, че училището тази учебна година ще учат 65 деца в редовно обучение и 19 – в задочна форма. Новият директор на училището си поставя за цел подобряване на материално-техническата база и повишаване качеството на учебния процес и активно участие в извънкласни дейности, проекти и инициативи. С доброволен труд на учителския колектив и спонсорство е започнал ремонт на някои от класните стаи. Търси и допълнително финансиране за посрещане на една от основните потребности – изграждане на вътрешни тоалетни. Г-жа Петрова сподели, че повереното й училище ще се включи в ежегодната европейската кампания на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL – „Дни на безопасността на пътя“.

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен е връчил днес дарение в подкрепа на усилията за материално-техническо обезпечаване на директора на  училището Диана Петрова и Фатме Велиева – касиер-домакин на училището в началото на новата учебна 2020/2021 година.

Дарението включва компютърна конфигурация, мултифункционално устройство, включващо скенер, принтер, факс и копирна машина, както и столове.

Областният управител, заместник областният управител Евгени Драганов и директора на ОУ „Елин Пелин“ обсъдиха актуални въпроси по подготовката на новата учебна година. Г-жа Петрова изказа благодарности на г-н Хюсмен за оказаната подкрепа и затова, че обръща внимание и на децата в малките населени места и че за него всички училища, независимо дали са в голям град или малко село са важни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *