“Лудогорец” надигра “Бетис”, но загуби

Лудогорец загуби с 0:1 домакинството си на Реал Бетис в мач от група С на Лига Европа и по този начин второто място ще се реши в пряк дуел с Рома на 3 ноември в италианската столица – съобщава клубният сайт.

Единственото попадение реализира световният шампион с Франция за 2018 г. Набил Фекир. „Орлите“ играха много силно, особено през първото полувреме. Статистиката категорично е в полза на шампионите, като гостите отбелязаха гол с единствения си удар във вратата.

Анте Шимунда направи няколко промени в своя състав. Титулярно място за пръв път в Европа получи бразилският халф Педро Нареси, който бе предпочетен пред Мануел Шоу. Игор Тиаго поведе атаката за сметка на Матиас Тисера, а Сисиньо бе избран за ляв бек вместо Дени Групер.

Легендата на испанците Хоакин ги поведе с капитанската лента. На нея бе ликът на Трифон Иванов, който игра на „Бенито Виямарин“ в началото на 90-те. Титуляр беше и испанският национал Серхио Каналес.

Лудогорец направи първата си добра атака още в 3-ата минута. Текпетей проби отдясно и върна малко назад за Рик Джонатан. Бразилецът от абсолютна чиста позиция стреля лошо, а за всеки случай Клаудио Браво изби в корнер. След неговото изпълнение Антон Недялков стреля право в ръцете на чилийския страж. Последва нова добра атака на Лудогорец. Преди Каули се откри пространство да бие, но го стори не достатъчно силно и не затрудни Браво. В 11-ата минута Текпетей подаде остър пас за Каули, който макар и на чиста позиция, не успя да стигне до топката. Последва още една акция на Каули, който обаче вместо да подаде към непокрит свой съотборник, пробва странен удар, който не намери целта. В 22-ата минута Клаудио Браво отново показа класата си. Този път след хубав удар по земя на Игор Тиаго.

В 26-ата минута, след спор за висока топка със Сисиньо, капитанът на Бетис Хоакин се строполи на земята. Той се контузи и бе сменен от Луиз Енрике. След половин час игра Лудогорец направи нова добра атака. В нея пак бяха замесени Каули и Текептей, но ударът на ганаеца не бе точен, макар и да мина близо. Последва много бързо нападение отляво, като бързи подавания размениха Рик и Каули, последва пас към Игор Тиаго, но защитник на Бетис ключово изби. В 40-ата минута Тиаго избяга от защитата и напредна, бразилецът се зачуди дали да подава или бие, в крайна сметка опита пас за Текпетей, но Хуан Миранда с бляскав шпагат изби.

За първата част може да се заключи, че Лудогорец показа отлично лице и надигра своя именит съперник, като отправи 9 удара, като 4 от тях бяха точни, но Клаудио Браво бе непреодолим.
На почивката в игра за Бетис влезе световният шампион Набил Фекир, който смени дефанзивния халф Акуку с крило, което ясно показваше желанието на Мануел Пелегрини да промени нещо в играта на своя тим, което се и получи. В 52 -ата минута Лудогорец поиска дузпа за нарушение срещу Рик Джонатан, но такава не бе отсъдена, тъй като според съдията контактът с футболист на испанците не бе достатъчен да се посочи бялата точка.

В 56-ата минута Бетис поведе. След изпълнение на тъч топката достигна до Луиз Енрике. Той даде пас без да гледа към Набил Фекир, Аслак вон Витри покри засадата, а Фекир надигра Оливие Вердон и без проблеми откри резултата. До края на мача Лудогорец опита да върне попадението, но чисти голови положения липсваха. Така второто място в група С на Лига Европа ще се реши на 3 ноември на „Олимпико“ в Рим.

За отбелязване е фактът, че в игра за първия тим на разградчани се завърна Клод Гонсалвеш, който се възстановяваше от операция.

Още снимки вижте ТУК.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *