С почит към герой, загинал за обединението на България, завърши предизборната кампания на ВМРО в Разград

С почит към герой, загинал за обединението на България, завърши предизборната кампания на ВМРО в Разград. Тя събра трима водачи на кандидат-депутатски листи от Североизточна България – Искрен Веселинов – водач на листата в Силистра и заместник-председател на ВМРО, Траян Тотев – водач на листата в Русе и заместник-председател на Младежката организация на ВМРО, както и водачът на разградската листа Андрей Андреев. Събитието се проведе на открито пред щаба на политическата сила в Разград – срещу РЗИ – при спазване на противоепидемичните мерки.

Беше тежка кампания, но ВМРО не се поддаде на никоя политическа сила и запази добрия тон – обяви областният координатор на ВМРО Евгени Драганов. Той благодари на водача на разградската листа на партията с №21 в бюлетината Андрей Андреев, който е от гражданската квота и който е вложил много усилия в кампанията, пожела му тези усилия да се отблагодарят.

Водачът на листата също сподели, че кампанията е била тежка и един от проблемите в нея е плакатната война между политическите сили. Андрей Андреев допълни, че са проведени разговори с други партии да не се лепят плакати върху вече залепени, така, както се случва в други региони, но нищо не се е променило. Андреев благодари на всички, които са подкрепили по време на кампанията него и останалите кандидати от листата и си пожела победа с №21.

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов поздрави съпартийците си от Разград за бодрия дух в края на кампанията, който според него е гаранция за добър резултат. Веселинов бе категоричен, че ВМРО е една от формациите, които се опитват да налагат гласа на разума, на прагматичния национален интерес и на градивността и кандидатите на политическата сила се стремят да помагат на хората от населеното място и региона, откъдето са излъчени. „Неслучайно надсловът на кампанията ни е „Браним България!“ – заяви Искрен Веселинов. „Ние, патриотите, сме призвани да защитим националния интерес, когато е застрашен било от идеологии, които се опитват да бъдат привнесени и внедрени тук, които заплашват психическото здраве на децата ни. Било когато външни сили, опитвайки се да оправдаят своя геополитически интерес, ни превръщат в разменна монета, готови са да потъпчат правата на българите зад граница, готови са да отрекат историческата истина. Във всички тези случаи ние трябва да заявим гордо, че сме най-древната нация в Европа, която държи на своя интерес.“ – каза още Искрен Веселинов. „Кандидатите за народни представители от ВМРО в разградската листа са образец за това, че ВМРО не държи на тясно партиен формат, че издига млади хора, лидери които могат да вложат енергията си в бъдещото Народно събрание в посока, която да направи живота на Разград и региона по-добър, да даде онази гаранция за развитие, от която те имат нужда.“ – заяви още Искрен Веселинов.

Той отбеляза, че мястото, където се провежда събитието, е символично – до паметната плоча  капитан Христо Бърдаров, който е един от брилянтните примери на това  колко обединяваща е националната идея и как един човек от Разград може да пожертва живота си за съотечествениците си в далечния град Охрид. „Нека този символизъм да даде финален импулс на кампанията, ние, българите, трябва да разбираме какво ни обединява и да сме готови да направим за другия българин максималното.“ – завърши Искрен Веселинов.

Събитието завърши с поднасяне на цветя пред паметната плоча на загиналия през Първата Световна война след тригодишна защита на Охрид разградчанин капитан Христо Бърдаров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *