30 септември – 6 октомври 2019 г.

Да започнем тази седмица от Каменово – два пъти влезе в новините тази седмица това капанско село.

Добрата новина – продължават археологическите находки от 5000 г. преди Христа в двора на бившето училище.

И лошата новина – тъй дълго жадуваният ремонт на пътя Разград – Кубрат затвори имотите на жителите на Каменово – шосето е издигнато по-високо от досегашното си състояние според местните с 1 метър, според Пътното – с 30 см.

Че работата не изглежда добре, не изглежда, ама дали да не се запитаме – защо въпросът се поставя насред предизборната кампания, когато основите на шосето и високите бордюри вече са подредени в почти цялото село.

И ако кметът беше гинеколог или музикант, примерно, нямаше да се питаме, ама той едно време ръководеше същото това Пътно, да беше казал навреме ли, какво.

Като сме в Кубратско да споменем и една новина от развитата пазарна икономика в региона – на битака в Кубрат, който барабар с този в Стражец се слави като най-големия и с най-богат асортимент в областта – вече се продава и дрога, задържаните за тая работа са от Острово и Брестовене.

И още една новина от криминалния спектър, която първо бе само фейсбук пост, а после стана прокурорска проверка – разследват смъртта на 11-месечно бебе в разградската болница.

Родителите подозират лекарска грешка или немарливост, тъй като местели детето от отделение в отделение, а след смъртта му им дали и коригирана епикриза.

Айде прокуратурата реагира уместно, обаче не можем да кажем същото за директора на болницата, който избра деня, в който държавното обвинение обяви проверка в лечебното заведение, за да съобщи „добрата новина” за увеличаване на заплатите на медицинските сестри с …..30 лева.

Без думи сте, нали, и ние така – точно в този ден, и точно с 30 лева.

Не е за коментар и още една кримка – 14-годишен припадна, след като изпи 2 бири, 150 грама мастика и 3 енергийни напитки в присъствието на дядо си.

Дано този дядо да няма и други внуци, че смятай какво възпитание ще получи това поколение.

Обаче в полицейския бюлетин и добри новини се появяват – за една седмица два случая на тийнейджъри, намери портфейли и ги върнали на собствениците им, единият път през полицията, а другият – чрез директора на училището, в което учи собственикът на портфейла.

Ето техните дядовци, баби, майки и бащи са само за похвала!

Да се похвалим ли, да се оплачем ли, че политическите новини тази седмица в Разгра24/7 силно дръпнаха с броя четения.

Те и като брой са немалко, само за една вечер – в сряда – три политически сили откриха кампаниите си.

Земеделски народен съюз, чрез който се явяват кандидатите, подкрепени от областния управител Гюнай Хюсмен, откри кампанията си в препълнената зала на Стария театър.

Хората от „Кауза „Разград”, които се явяват с местна коалиция от 4 партии с носител на регистрацията ВМРО – в офиса си на бул. „България”.

Десните, които също са в местна коалиция, откриха кампанията си в пълната конферентна зала на хотел „Централ”.

В следващите дни пък ни уважиха двама партийни лидери – Корнелия Нинова от БСП и Христо Иванов от „Да, България”.

Да завършим с добрите футболни новини.

18-годишната Ани Уручова е първата разградчанка, която ръководи футболен мач като главен рефер, срещата от Областната футболна група Пороище – Ясеновец завърши при резултат 7:0, а Ани, освен че посочи 7 пъти центъра, вдигна и по един жълт картон за всеки от отборите.

От сърце желаем на това крехко момиче от ППМГ някой ден да е рефер и в „Лига „Европа”, където сега „Лудогорец” ни кара да се гордеем, че сме разградчани.

В четвъртък нашите орли оскубаха насред Будапеща „Ференцварош”, а двама от героите на мача – Рафаел Форстър и Пламен Иванов – бяха включени в отбора на кръга на турнира, като Форстър обиколи световните новини с яката тупалка при първия си гол, спечели си сравнения с легендата Роберто Карлош.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *