Пет награди за разградски формации от „Магията на танца”

Общо 5 награди спечелиха от националния конкурс „Магията на танца” двете танцови формации от Разград. В конкурса участваха състави от Варна, Бургас, Добрич, Велико Търново, Търговище, Шумен и Разград. Конкурсът беше разделен на улични, съвременни и характерни танци. Сцената бе в „Младежки дом“ град Шумен. Журито бе тричленно от Русе, Шумен и Бургас.

Танцова формация „Феникс“ към ЦПЛР-ЦРД гр. Разград с ръководител Ирина Стоянова представи три танца и спечели 3 награди. В стил  Съвременни танци – изпълнението на „Красавицата и звяра“ бе класирано на II място. В стил улични танци  в първа възрастова група танцът „Мухи без глави“ взе специална награда, а във втора възрастова група второто място бе за разградската формация.

По-новата формация на Иван Стоянов – спортният клуб по брейк „Шадоус” само седмица след като бе обявен за „Най-атрактивен състав“ на Националния фестивал на театъра в движение и уличния театър. Разград, участва в първия си Национален конкурс – този в Шумен. Състезаваха в стил „Улични танци“, направление „Брейк“.

Представянето на момичетата и момчетата в стил „Улични танци”, направление „Брейк” беше във втора и трета възрастова група. И двата танца  бяха удостоени със Специалните награди на конкурса.

Още същата вечер СБК „Шадоус“ бяха гости на автотунинг шоу „Маската“ гр. Русе, заедно с местни изпълнители и група „Скандал“.

Това бе загрявката на СБК„Шадоус“ за предстоящото състезание от Националния Спортен Календар на Българска брейк федерация. Първото състезание от спортния календар е на 03.07 в гр. София в зала „Арена Армеец“. То ще първа пресявка за национални състезатели и образуването на ранглиста в България с квалификационни точки за олимпиадата в Париж през 2024г. Второто състезание от националния спортен календар ще бъде в град Разград на 31.07.2021г., организирано от Българска брейк федерация. Домакини ще бъдат СБК„Шадоус“, като проявата ще бъде подкрепена от община Разград и ЦПЛР-ЦРД гр. Разград – съобщава Иван Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *