24 февруари – 1 март

Разград

Не можем да ги стигнем китайците, даже и по корона вируса – тревожи се нашият премиер.

Този вирус осмисли седмицата не само на китайците, ами вече и на италианците и на други народи.

Осмисли, осмисли, колко да осмисли, просто насочи общественото внимание от болната глава на уж по-болната, ама не е ясно колко по и дали изобщо е по.

Само в Разград по високите етажи много не се развълнуваха.

Първо бе създаден областен кризисен щаб за борба срещу корона вируса към Областния управител, като заседанието бе оповестено без особени факти на следващия ден, а после се оказа, че това не било заседание.

Междувременно 15 тийнейджъри и двама техни преподаватели от лознишката земеделска гимназия били под карантина, ама хората казват, че си ходят волно по улиците, а пък то това не трябвало да се използва за всяване на паника.

Не трябва, ама като се скрие веднъж, как щяло няма да се появи паника.

Ще се появи я, дезинфектанти и лекарства за грип не останаха в Разград.

Да го кажем още веднъж, може би за последно, че хората за такива съвети пари получават:

Скриването на някой факт, положителен или отрицателен, само поражда слухове, съобщаването му наполовина, но с внушение за завършеност може само да успокои хората и да е полезно и за властта.

Иначе корона вирусът косвено засегна и футболът български.

Сега поне останалите отбори ще си имат извинение защо не се опитват да настигнат „Лудогорец“ в организационен и чисто футболен план – ами за да не се заразят, бас ловим, че сега „Левски“ ще поискат отлагане и на техния мач, а най-добре служебна победа за отбора на тотото.

Иначе кой ако не „Лудогорец“ ще създаде прецедент – въведоха по две проби за хората, посещавали държави с разпространение на корона вирус, като почнаха от нашите момчета.

Хареса ли ви как играха те прочие на празния „Сан Сиро“?

Добре играха, че и гол вкараха, само иначе любимият ни Пацо Тигъра се държа като малко коте, което бърка посоката, на която се търкаля кълбото с прежда.

Освен с футболистите тази седмица имахме повод да се гордеем и с кмета си.

200 градоначалници избраха Денчо Бояджиев да е вторият човек в Националното сдружение на общините.

Интересното е, че почти по същото време  и синът му Станимир Бояджиев спечели доверието на своите колеги – председателите на студентските съвети в страната и стана заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети, явно не винаги природата си почива през поколение, а може и да бъде щедра.

Гордеем се и ще се гордеем май поне още известно време с още една наша съгражданка – Полина Спасова стартира доста добре участието си в „Hell’s kitchen“.

Добра новина дойде от екипа на известния цигулар Васко Василев, за пръв път от доста години изпълнител от неговия ранг ни включва в свое турне, даже „Пайнер“ ни подминаваха преди време, ако се сещате.

Всъщност и други добри новини си продължиха да се случват – всеки ден по една детска градина грейва ремонтирана.

Е, намират се и кусури, във всяка поне по един – тук някой теч, там – пропадане, ама фирмите, които са извършвали ремонтите, повечето са от далечни градове и отдавна ги няма, дим да го няма от тържествената церемония и бившият кмет, като чуе подобно оплакване, иначе е в началото на всяка церемония, дори пристига точно и навреме.

Кусур се намери и на новата първомартенска украса на Разград, човеците пред Майстор Манол приличали на нинджи.

Ама пък бялата лястовичка е супер и дано ни донесе надежда и сбъдната мечти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *