22 имена на кандидат-депутати изпраща ДПС-Разград в партийната централа, сред тях на 10 бивши или настоящи депутати

ДПС

Областният предизборен щаб на ДПС обобщи днес номинациите за участници в листата на партията от Разградски регион и утре ще ги изпрати в Централния предизборен щаб. Това съобщи за Разград24/7 областният лидер и председател на Областния предизборен щаб Мехмед Салим. Той допълни, че преди това са проведени заседания на седемте общински щабове, на които са обсъдени предложенията на партийните активисти. До края на месеца в централата ще определят окончателно осемте имена, които ще са в листата на ДПС за Разградски регион.

Така се оформил списък от общо 22 имена. Те са подредени по азбучен ред, в чието начало на имената на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Още 8 настоящи или бивши депутати са включени в списъка: Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ – които в момента са народни представители от Разградски регион, д-р Нигяр Сахлим, Рамадан Аталай и д-р Хасан Адемов, които са родом от Лудогорието, но в момента са депутати от други региони, Емел Етем и Нихат Кабил, който са родом от Разградски регион и са били депутати от него, а също и министри. В проектолистата на разградските депесари е и Делян Пеевски.

Останалите лица в листата са нови, част от тях познати, а други – не толкова познати или част от младежките структури. Номинирани са областният лидер на Младежкото ДПС Алпер Аптулов и общинският лидер на МДПС-Кубрат – Едис Даудов. Сред младите кадри е и заместник-кметът на Община Завет архитект Денис Татар. Номиниран е и още един заместник-кмет – Севим Рамаданова от Самуил. Номинация има и един от общинските кметове – Севгин Шукри от Лозница. Предложени да бъдат част от листата на ДПС са и още: областният лидер на ДПС Мехмед Салим, директорът на ЗФ”Земеделие Айдън Велиев, общинските съветници в Разград Нюсрет Салим и д-р Левент Апти, Сали – Мехмед – земеделец от Исперих, юрисконсултът в Община Лозница Хабибе Расим и учителката от Кубрат Нуршен Мутиш.

 

 2,335 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *