19 октомври – 25 октомври 2020 г.

Колкото и да ни кълнат на лични съобщения, а и публично да ни критикуват, няма как да започнем с нещо друго освен COVID-19.

Както ни настигна предпоследни, и така стояхме дълго време, Лудогорието вече е в червената зона за заболяването и европейските държави една по една спират да приемат наши хора без негативен резултат от тест за Коронавирус.

И колкото и си заравяме главите в пясъка и да смятаме, че всичко е за пари, като актуализираме версията според случая, болестта е тук и все още не яко, ама вече си се мре.

И затова е важно да се предоставя на хората информация, която да им е полезна – да ги мобилизира към превенция, но и да не ги пищисва до лудост и до неверие.

Ето този момент отдавна бе изтърван, а тази седмица разградските власти само затвърдиха как не им е лесно да работят с хора.

За щастие като преспаха и им дойда акълът и отказът на РЗИ да предоставя информация на медиите за броя болни по населени места и карантинираните ученически паралелки рязко се превърна в едно прилично прессъобщение с читави данни.

То пък се падна в петък и сега до утре ще се чудим дали е било случайно или ще стане тенденция за работните дни.

Тенденция беше през последните месеци да стоим на тръни, когато играе „Лудогорец” и доста се заблуждавахме, че аха новите играчи ще се стиковат, защото все пак повечето от тях са доста добри, обаче дойде първият мач от група J в Лига Европа и надеждите ни рухнаха безвъзвратно.

Такива разпасани команди само са гостували на „Хювефарма Арена”, ама не са били домакини.

Отговорност най-сетне пое треньорът Павел Върба, макар да се говори, че настоява за твърде голямо, но незаслужено обезщетение за прекратяване на договора.

Сега всички сме със Станислав Генчев, наше момче, което вече на два пъти – като футболист и като треньор – показа, че може да води „Лудогорец” към победи.

Сега е ред на третата кофти тема и почваме с по-веселите.

Екоинспекцията наложи солена санкция на „Водоснабдяване-Дунав” за установени нарушения по време на проверките за миризмите – по над 60 000 лева месечно.

Първо позлорадствахме малко, обаче после се сетихме, че то тия глоби навярно от нашия джоб пак ще излязат, та тука май пак сме в задънена улица, ама вече и ще ни мирише, и ще си плащаме, досега беше само: мирише – мърморим.

Айде на по-хубавите новини.

Капанският ансамбъл се сдоби с директор – титуляр, нали помните, той е с временен директор от лятото на 2017 г. насам.

След проведен конкурс в длъжност стъпи 28-годишният Светослав Стойчев.

Както бе обявено по-рано той ще има мениджърски функции, а за художествено-творческата дейност ще си има заместник-директор.

Дотук с протестите заради възрастен директор, Стойчев навярно е най-младият директор в околията в институция на държавен или общински бюджет.

Толкова малко млади хора с образование се завръщат в Лудогорието, че трябва да си ги пазим като писани яйца.

От 11-етажния Бял дом дойдоха и още две добри новини – асфалтираха ул. „Перистър”, а улицата до ОУ”Никола Икономов” ще става еднопосочна заради безопасността на учениците.

Коментарите под тези новини в социалните мрежи бяха очакваните – защо си с шапка, защо си без шапка.

Май-май ще излезе по-правилна тактиката от предходния мандат – като не правиш нищо, не се набиваш на очи и няма за какво да те критикуват, сещат се към края на мандата евентуално

Да вкараме в обзора и две новини от други лудогорски общини.

Язък за ракията в Исперихско, след полицейска спецоперация намериха над 1700 литра алкохол без акцизен бандерол и го прибраха.

Поизлязоха на светло и неколцина бракониери с доста оръжие и боеприпаси.

В Лозница пък май получи присъда засега най-високопоставеният управник, опитал да купи гласове на избори или поне на първа инстанция осъден.

Карачора дал 30 лева на жител на Каменар на първия тур на редовните избори, за да гласува за ДПС.

Условната присъда и 5000 лева глоба не са голямо наказание, обаче 2 години без право на управленски пост в общината си е неприятно, макар че то си е малко чудно дистанционно от друга държава да си на подобен пост, ама човекът си е иноватор – с 30 лева пробва да спечели избори.

И пак да се върнем на хубавите новини, тази беше лоша само за зам.-кмета, за българската демокрация е добра.

Станаха ясни победителите в конкурса „Да на красотата” в Разград, а тази година и по селата от общината.

Над 90 любители-цветари са представили своите градини и балкони.

И за тях има по нещичко в новия строителен хипермаркет „Алфа”, който отвори врати в бизнес зона „Перистър” в събота.

Над 15 000 артикула са подредени в просторните зали на магазина, изборът е голям, инвеститорите – разградчани, така че от местен патриотизъм, но не само, не е лошо да ги посещаваме, като започнем ремонти.

А най-добрата новина от седмица е, че все пак имаме добри сърца.

Само за ден-два разградчани по света и у нас събраха 20 000 лева за болна съгражданка, която се нуждае от подкрепа и за чието възстановяване всички се молим и ще продължим да помагаме както можем.

По-често показваме, че хич не сме добри хора, обаче ей такива ситуации топлят душата и дават надежда.

 2,592 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *