Роднини на починала с COVID-19 не вярват на диагнозата, виждат нередност и при поставянето на контактни под карантина

Корона

Наследници на починала жена с COVID-19 оспорват диагнозата и медицинските процедури след смъртта на родственицата им.

Разград24/7 поднася съболезнования на семейството на починалата и след като те се свързаха с нас им предостави възможност да споделят тревогите си по отношение на диагностицирането в разградската болница и последващите действия на здравните власти.

Айсел и Насуф Осман живеят в Белгия, те са снаха и син на 21-вата жертва на световната пандемия в Разградско. Те разказаха, че 62-годишната Емине Насуф от Желязковец е приета в МБАЛ-Разград на 20 октомври. Според тях диагнозата й била задух, жената е била с ТЕЛК, често е лежала в белодробното отделение на болницата. На втория ден й установили двустранна бронхопневмония, а на третия излязъл положителният резултат за COVID-19. В същия ден жената починала. В болницата тя е била с придружител – дъщеря си Весиле Даудова. Сред причините близките да се съмняват в диагнозата е, че никой не е взел проба на дъщерята, казали й, че е под карантина, но от Разград до Желязковец е трябвало да се прибере с автобус или такси, тоест ако е била заразна, е можело да зарази спътниците си. По думите им подобна ситуация се случила и със съпруга на починалата. Взели го с линейка от Желязковец, но в болницата не му направили тест, а му преслушали дробовете, казали му, че не е болен, но му предписали лекарства и по същия начин го пуснали да си ходи сам.

Разград24/7 ще предостави възможност и на здравните власти при желание да обявят на сайта позицията си по случая, а най-вече становището си защо на контактни с болен, а в случая и починал, се налага да ползват обществен транспорт, за да стигнат от лечебно заведение до мястото, където ще се карантинират и по този начин се създават предпоставки за разпространение на болестта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *