Областният управител дари електрическа инвалидна количка на парализирания Байдън Мехмедов

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен дари електрическа инвалидна количка на прикования от четири години на легло Байдън Мехмедов от Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Хюсмен го посети в апартамента му в ЖК „Орел“ и изпълни поетия ангажимент да помогне на мъжа да си върне възможността да излиза навън.

„Благодаря, че продължавате да ме подкрепяте, защото мнозина са ми обещавали помощ, но са ме забравяли“, заяви Мехмедов. Той призна, че за последните две години е напускал жилището си само два пъти. „Само този, който е бил в подобна ситуация, знае какво е да си затворен денонощно между четири стени“, добави мъжът.

Това е третият пореден благороден жест на Гюнай Хюсмен към Байдън и семейството му. През юли областният управител дари лични средства на Мехмедови, за да ги подкрепи в борбата им за оцеляване. В началото на септември той помогна на семейството да подготви сина си за училище, като осигури за момчето облекло, учебни и спортни пособия.

Байдън Мехмедов има дългогодишен стаж като строител, но получил тежък инсулт преди четири години. Заболяването преобръща живота му и оттогава е почти напълно парализиран. Има експертно решение на ТЕЛК, според което е със 100 % трайна нетрудоспособност. Семейството се нуждае от финансова подкрепа за скъпа операция в Турция или Германия, която би подобрила състоянието на Байдън. Мехмедови търсят помощ още, за да си купят климатик, с който да се топлят през зимата.

Областна администрация Разград призовава бизнеса и жителите на областта, които могат да помогнат, да го направят, за да докажем, че имаме сила и благородство като общност да подадем ръка на изпадналите в нужда наши съграждани.

Дарителската сметка за набиране на средства е: BG65IABG74605000365801, с титуляр Байдън Хасанов Мехмедов.

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *