COVID-19 и в Дянково, част от болните вече се лекуват във Варна

Коронавирус

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 06.07.2020 г. са регистрирани четири нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград. Новото населено място е Дянково.

Оттам е единият случай .- на мъж на 77 г. Потърсил е медицинска помощ на 06.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в Отделение по инфекциозни болести. Мъжът е с придружаващи заболявания: Хронична сърдечна недостатъчност и Мозъчно-съдова болест.

Вторият случай е мъж на 50 г. от с. Йонково, община Исперих. Потърсил е медицинска помощ на 06.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в ОИБ. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Пациентът не съобщава за придружаващи заболявания.

Следващият случай е мъж на 46 г., от гр. Исперих. Потърсил е медицинска помощ на 05.07.2020 г. в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.

Мъжът е със следните придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст., Хроничен бронхит, Пневмосклероза.

Четвъртият случай е жена на 28 г. с постоянен адрес гр. Разград. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследвана e в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е без клинични оплаквания и придружаващи заболявания. Оставена е в дома й в гр. Варна, с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.

Днес в Единния информационен портал за COVID-19 са съобщени 5 случая за Разградска област. От РЗИ информират, че петият случай не е доказан с PCR тест и лицето се намира в домашна изолация.

Обявената извънредната епидемична обстановка в страната е удължена до 31 юли със Заповед на министъра на здравеопазването.

Областният кризисен щаб за борба с COVID-19 призовава всички граждани да спазват въведените противоепидемични мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *