За празника на МВР наградиха автори на плакати “Живот без дрога”, стартира и благотворителна инициатива

На стилна церемония в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев награди победителите в тазгодишното издание на конкурса „Живот без дрога“ – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Авторите на осемте най-добри плаката получиха подаръците си в присъствието на заместник директора комисар Константин Костов, началниците на четирите Районни управления на МВР, окръжния прокурор Тихомир Тодоров, областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, заместник кмета на община Разград Добрин Добрев и дългогодишните спонсори на конкурса – „Амилум България“ и „Балканфарма Разград“.

Цвят и настроение в празника внесе Дея Куманова, която поздрави гости и участници със свои изпълнения на популярни песни. Общо 25 плаката, изработени от ученици в общините Разград, Исперих, Завет, Самуил и Цар Калоян, постъпиха в ОДМВР-Разград. Компетентно жури с председател директорът на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ Тодор Тодоров разгледа, оцени и класира творбите в две категории – изработени на компютър и рисувани на ръка.

Победители при изготвените на компютър плакати са:

1 място – Пресиян Терзиев от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“-Разград

2 място – Александра Иванова от ПГ „Васил Левски“ – Исперих

3 място – Бейшан Яфес от ПГ „Васил Левски“ – Исперих

Поощрителна награда спечели Наталия Христова от ПГХТБТ „Мария Кюри“ – Разград.

Отличените в по-многобройната категория – рисувани на ръка плакати, са:

1 място – Константин Коцев от НПТГ „Шандор Петьофи“-Разград

2 място – Серай Касим и Илайда Огнянова от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Самуил

3 място – Алтай Кязим от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих

И в тази категория журито присъди поощрителна награда. Тя е за Виктория Борисова и Кристиян Павлов от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих.

Всички плакати, участвали в конкурса „Живот без дрога“, са подредени в изложба в Художествената галерия. Те ще останат на вниманието на посетителите до 10 юли. Предвидена е възможност за откупка, като събраните средства ще бъдат предоставени на децата на двама загинали служители от ОДМВР-Разград. На днешната церемония благотворителната кауза събра над 400 лв. Даренията и откупките продължават до средата на месеца. Сред първите, които направиха откупка, бе заместник-кметът Добрин Добрев, Областният управител Гюнай Хюсмен пък направи дарение.

Най-добрите плакати бяха отпечатани в тираж, достатъчен за разпространението им в учебните заведения от Разградска област и разпратени във всички училища.

На събитието, което бе посветено на 5 юли – професионалния празник на МВР заместник-кметът Добрин Добрев връчи на директора на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев поздравителен адрес по повод празника от името на Кмета Денчо Бояджиев. В него се казва: „В този нелек за всички ни период още по-ясно осъзнахме Вашата незаменима роля в обществения живот. В сътрудничество с останалите държавни и местни институции заедно продължаваме да преодоляваме предизвикателствата, поставени пред нас по време на световната пандемия COVID-19.

Вашият професионализъм, чувство за дълг и самообладание са важна част от решаването на проблемите пред жителите на общината и региона и затова изразявам своята и на жителите на Община Разград благодарност за усилията Ви Лудогорието да е едно по-сигурно място за живеене.

От сърце ви желая здраве, да постигате висоти в изпълнението на мисията си и да получавате заслуженото признание от хората, за които работите в името на бъдещето на Родината!“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *