12-годишна е най-бърза при дамите във Виртуалния Великденски крос, при мъжете победи младеж от Варна

156 любители на бягането участваха в първото виртуално-реално състезание в условията на извънредно положение в България Виртуалния Великденски крос – съобщават от разградския клуб „Зелена стъпка”.

Вчера всеки от записалите се тича 5 километра по маршрут в своето населено място, след което изпрати резултата на организаторите, които обработиха класирането и го публикуваха днес.

В бягането взеха участие хора от всички възрасти и от цялата страна, както и от Страсбург, Брюксел, Виена, Бристол, Принстън, Букурещ. Предимството на този формат бе, че за разлика от традиционните състезания, могат да се включат хора от всякъде, без да е необходимо да се придвижват.

Най-бърз беше 20-годишният Владислав Михайлов, който бе избрал да тича покрай новия булевард “Васил Левски” във Варна – той завърши за 16:51 минути. На второ място се класира Росен Тодоров (Дзвера), на 26 години, който завърши своето бягане край р. Дунав в Русе за 17 минути и 17 секунди. Трети е 50-годишният Веселин Цочев, който завърши за 18:07 минути бягането си по софийските улици.

При жените най-добро време даде участничка на 12 години – Памела Ени от София (21:39 минути), която е родом от Мъдрево. С 20 секунди  повече (22:09) е времето на 20-годишната Полина Фотева от Дупница, а Стела Петкова на 39 години от София е трета с 23:17.

Всички участници бяха задължени да спазват противоепидемичните мерки – да бягат сами или най-много с още един член на домакинството, да носят маски и да не навлизат в парковете, които все още бяха забранени към момента на състезанието.

Това принуди бегачите да подходят с въображение и да си намерят подходящи трасета за предизвикателството.

Бягането имаше и благотворителна цел – припомнят от клуб “Зелена стъпка”. Участието бе безплатно, но всеки можеше да направи дарение за фонда “Обединени срещу Covid-19”, който подпомага хора и организации на първа линия. Събраните до момента средства от това бягане надвишават 1400 лева, но сумата може и да се увеличи, тъй като организаторите ще приемат дарения за тази кауза до понеделник, включително.

 3,410 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *