Шеф в здравното министерство влезе в директорския борд на болницата

Директорът на дирекция „Медицински дейности“ в Министерството на здравеопазването д-р Ивиан Бенишев е новият член на Съвета на директорите на МБАЛ“Св. Иван Рилски“. Това съобщи за Разград24/7 представителят на Община Разград в извънредното Общо събрание на акционерите – председателят на Постоянната комисия по управление на общинската собственост в Общински съвет-Разград Иво Димитров.

За разлика от първата дата на провеждането й – преди 2 седмици – този път държавата изпрати свой представител. Не се  явиха част от общините – Лозница, Самуил и Цар Калоян, но практически техните гласувания не са меродавни за окончателните решения: държавата има дял в МБАЛ“Св. Иван Рилски“АД от 88,56%; Община Разград – 4,36%; Община Исперих –1,94%; Кубрат – 1,79%; Лозница –1,14%; Завет – 0,91%; Самуил – 0,66%; Цар Калоян – 0,64%.

На заседанието трябваше да се извърши промяна в ръководството на болницата, тъй като в края на август почина изпълнителният директор д-р Гечо Жеков, а друг от членовете на директорския борд – д-р Петър Тодоров е подал молба за освобождаване от поста още през месец май. В дневния ред е имало и точка за освобождаването им от отговорност, но държавата е гласувала „въздържал се“ по нея.

Одобрила е новия член на директорския борд – д-р Ивиан Бенишев е на 60 години, директор на дирекция „Медицински дейности“ в МЗ, специалист по детски болести, бил е председател на Комисията за лечение в чужбина. Той не е присъствал на заседанието, представен е от представителя на държавата – експерт от РЗИ-Разград.

Теодор Гарвалов остава и.д. директор на разградската болница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *