Честването на 75-годишнината на организирания баскетбол в Разград събра поколения спортисти, допринесли за развитието на баскетбола в Лудогорието

Баскетболисти от различни поколения се събраха в спортна зала „Лудогорец“ днес, за да отбележат 75-годишнината от организирания баскетбол в Разград – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Празникът бе организиран под патронажа на Кмета на Разград Денчо Бояджиев, който поради ангажименти не успя да присъства, но бе изпратил послание към баскетболните деятели, публикувано в юбилейния вестник, който те издадоха в навечерието на годишнината. От своя страна те бяха подготвили плакет за г-н Бояджиев заради приноса му в развитието на баскетбола в Разград.

Празникът бе уважен от директора на националните отбори в Българската федерация по баскетбол Христо Христов.

Той заедно със Стефан Данаилов от Организационния комитет връчиха плакети и тениски с логото на празника от името на Община Разград и Баскетболната федерация. Получиха ги Симеон Варчев – един най-успешните треньори по баскетбол, Почетен гражданин на Разград, мс Димитър Мартинов – дългогодишен капитан на „А“ отбора, Илиян Йорданов – пръв прехвърлил границата от 1000 точки за сезон, любимец на разградската публика, мс Валери Марков – дългогодишен състезател в „А“ отбора, Петко Дечев – състезател в „А“ отбора през 80-те години на миналия век, мс Пламен Панчев, състезател и треньор на „Лудогорец“, Почетен гражданин на Разград, Николай Ангелов – състезател и треньор на първите шампиони при подрастващите, Стефан Данаилов – треньор и дългогодишен председател на БК „Лудогорец“, Румен Ганев – състезател с най-много стаж в „А“ група.

В приветствието си към участниците в празника Христо Христов пожела Разград да си върне баскетболна слава, която си е завоювал и която му приляга.

Част от празника на баскетболистите бе и Градският мажоретен състав към Центъра за работа с деца. Поздравителен адрес имаше и от Спортна школа – София.

Празникът продължи с баскетболна среща между различни възрасти ветерани.

Организационният комитет бе подредил във фоайето на спортната зала изложба за историята на баскетбола в града и сигнален брой на юбилейния вестник за празника

Плакети, тениски и екземпляр от вестника има и за всички поканени на тържествената вечеря в ресторант „Лес“, на която бяха връчени още над 80 плакета на заслужили деятели на разградския баскетбол.

Loading

One Reply to “Честването на 75-годишнината на организирания баскетбол в Разград събра поколения спортисти, допринесли за развитието на баскетбола в Лудогорието”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *