Лудогорец обърна Локо Пловдив и води в efbet лига

Лудогорец постигна шампионска победа над Локомотив Пловдив с 3:1 в двубой от 5-ия кръг на efbet Лига – съобщава клубният сайт.
Така “орлите” поведоха в класирането на efbet Лига. Пловдивчани откриха резултата с попадение на Карагарен в 52-ата минута на срещата. Десет минути по-късно игралият много силно талант от школата на Лудогорец Доминик Янков възстанови равенството. В 79-ата минута Сантана простреля Луков с отличен удар. Елвис Ману направи резултата 3:1, след като излезе на чиста позиция и реализира.

Локомотивци започнаха мобилизирано мача и направиха два сериозни пропуска. След грешки на Стефан Баджи на два пъти Лукас Салинас от Локомотив стреля в аут. В 13-ата минута удар на Янков намери ръката на Алмейда в наказателното поле на Локомотив, но съдията прецени, че играта на бранителя на “смърфовете” е неволна. Домакините отвърнаха с добро изпълнение на пряк свободен удар в 20-ата минута, но Кешеру прати топката в обсега на Луков, който изби авторитетно. В 31-ата минута от нов пряк свободен удар в полза на Лудогорец получи възможност да тормози вратата на гостите. Чибота стреля, но топката намери стената изградена от играчите на гостите, Недялков стигна до нея и стреля, но топката мина встрани от вратата на Луков. Малко по-късно Илич имаше възможност да реализира попадение за гостите, но Ренан отново демонстрира класа и изби в корнер.

В крайна сметка на почивката двата тима се оттеглиха в съблекалните при резултат 0:0.

През второто полувреме в играе се появи Владислав Стоянов, който замени Ренан дос Сантос. В 52-ата минута Карагарен с далечен удар след изчистена от Григоре топка матира Стоянов, за да изведе отбора си напред в резултата. Десет минути по-късно с отлична атака шампионите възстановиха равенството. След центриране на Недялков отляво Янков с отличен удар изпрати топката зад Луков. В 69-ата минута Бирсент Карагарен напредна добре и си освободи място за удар, но след него топката мина встрани от вратата. Малко по-късно Сисиньо центрира опасно към наказателното поле на Локомотив, но там нямаше кой да засече топката. Димитър Илиев изстреля добре топката в 75-ата минута на срещата към вратата на Стоянов, но тя премина малко встрани от вратата му. Между 79-ата и 81-ата минута домакините направиха пълен шампионски обрат в двубоя. Първо в 79-ата минута с отличен удар с левия крак Сантана направи резултата 2:1, а две минути по-късно Ману също наказа Луков и резултатът набъбна до 3:1.

Лудогорец – Локомотив Пловдив 3:1

Стадион “Хювефарма Арена”, 2000 зрители

0:1 Карагарен (52), 1:1 Доминик Янков (62), 2:1 Сантана (79), 3:1 Ману (81)

Лудогорец: 33. Ренан (Стоянов), 3. Недялков, 4. Сисиньо, 30. Моци, 64. Доминик Янков (Икоко), 7. Алекс Сантана, 13. Чибота (Ману), 17. Жоржиньо (Марин), 21. Григоре, 25. Баджи (Анисе), 28. Кешеру

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *