Фатме Шабан с четвърта шампионска титла тази година

19-годишната състезателка от СКБ”Лютфи Ахмедов”-Разград Фатме Шабан спечели четвърта шампионска титла на републиканско първенство по борба през тази година. Това е рекордно постижение за този спорт в Лудогорието. Последното отличие е на шампионата при жените, Фатме има две титли и при девойките до 20 години, както и още един златен медал при жените.

Последното републиканско първенство се проведе през проведеното през уикенда. Държавно лично-отборният шампионат за мъже и жени бе във Враца.

По пътя към върха на стълбичката в категория до 59кг. Фатме Шабан доминираше изцяло над своите четири съпернички. Първата й среща със състезателка от Пловдив завърши при резултат 10:0, във втората среща поеди представителката на Челопеч с 8:0 и туш, в третата схватка Фатме Шабан се изправи отново срещу друга отново И тази среща завърши при резултат 10:0. във финалната схватка Фатме се изправи срещу представителката на НСА но в рамките на 1 минута срещата също приключи с 10:0.  Фатме Шабан  получи медала си лично от олимпийския шампион Валентин Райчев, който е и генерален секретар на Българска Федерация по Борба.

Златният медал на Фатме бе единственият за Лудогорието от шампионата за мъже и жени.

С представянето си на турнира Фатме Шабан вече показа, че е затвърден титуляр в категория до 59 килограма и за двете възрасти, където ще представлява България на международния тепих.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *