Успешни европроекти от Разградско представят на конференция, организирана от БТА

Българската телеграфна агенция (БТА) организира конференция по проект „Европа в България: Общо бъдеще“ в Разград.

От БТА уточняват, че форумът ще се състои на 6 април (четвъртък) от 10:30 часа в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Проектът се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия. Основната му цел е да предоставя информация на широката общественост за политиката на сближаване, за ролята на различните заинтересовани страни при изпълнението на политическите приоритети на Европейския съюз (ЕС), за резултатите на местно ниво и възможностите през програмен период 2021-2027 г.

В конференцията в Разград ще участват областният управител Драгомир Златев, Добрин Добрев – заместник-кмет на Община Разград, заместник-кметовете на община Исперих Аксел Кючюк, на Завет – Ертан Бахар, на Кубрат – Женифер Пойраз, на Самуил – Севим Рамаданова и на Цар Калоян – Белгин Хюсеин. Участват още Светлин Симеонов – директор на дирекция “АПОФУС” в областната администрация, Данаила Савова – директор на дирекция в община Лозница, управителят на Областния информационен център в Разград Юлиян Данаилов и директорът на фирма “Иноксис” Радомир Рашков.

По време на дискусията ще се разискват перспективите и стратегиите за развитие на Северен централен район, част от който е и област Разград. Във фокуса е кохезионната политика, или политика на сближаване на ЕС, през настоящия програмен период. Ще бъдат представени добри практики и успешни проекти от предходния програмен период – 2014-2020 г. Целта на инициативата на БТА е да информира и да насърчи открит диалог по темата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *