Танцов клуб „Абритус“ представя Разград и България на фолклорен фестивал в Испания

Танцов клуб „Абритус“ към НЧ“Бузлуджа 2010“ представя Разград и България на престижен фолклорен фестивал в Испания.

Танци и песни от 8 държави звучат на 12-тия международен фолклорен фестивал в Лорет Де Мар, недалеч от Барселона. Участниците са от: Сърбия, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Литва, Турция, Полша, освен ТК“Абритус“ има и още две български формации – от Бургас и Ботевград.

Танцьорите от Разград са 23-ма, с тях са и художествените ръководители на клуба Емилия Русева и Кремена Иванова. Пред испанската публика те са представили: „Шопски импресия“, хореография Кънчо Върбанов и Емилия Русева; “Тервелски панделаж” от Добруджанска област и “Кулско хоро” от Северняшка област.  Преди да излязат на сцената, водени от българския трибагреник, са участвали и в дефиле по улиците на туристическото средиземноморско градче.

По пътя към далечна Испания танцьорите и съпровождащите ги преминаха с автобус през още няколко туристически дестинации в Европа като Венеция, Монако, Монте Карло и други, като събираха погледите на местните хора с вдъхновяващите репетиции по паркинги и площади при всяка възможност.

Въпреки далечната дестинация, на която са голяма част от танцьорите от ТК“Абритус“ формацията няма да пропусне и Капанския събор в събота. Друга част от танцьорите ще участват във фолклорния празник в Гецово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *