Със съвместна тренировка завършват свои проекти клубовете по борба от Разград и Самуил

Два клуба по борба от Лудогорието приключват своите проекти „Спорт за деца в свободното време“по програма на Министерство на младежта и спорта. Едно от последните събития по проектите на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград и СК по борба „Зекерие Гючлю“ с. Самуил бе съвместна тренировка на възпитаниците на двете школи.

По време на тренировката бяха демонстрирани различни техники, хватки и тактически умения придобити и усвоени по време на проекта, а най-атрактивни беше двустранните срещи на малчуганите между двата клуба, крайният резултат бе равен.

И в двата клуба участват по над 20 деца, които вече са записани и в редовни занимания по борба и чакат с нетърпение своите първи официални състезания.

На съвместната тренировката присъстваха и част от най-добрите борци от клуба по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград, за да покажат допълнителни тънкости от спорта борба. Сред тях бе и състезателката, а вече и треньорка, Фатме Шабан, която е направила първите си стъпки в борбата в школата по борба на Самуил чрез програмата на ММС „Спорт за деца в свободното време“. Гости на събитието бяха треньорът на СКБ„Зекерие Гючлю“ с. Самуил Ерол Сали и десеткратният световен шампион за ветерани и изпълнителен директор на СКБ „Лютфи Ахмедов“ Ремзи Осман. Те видяха развитието на малките борчета и оцениха положително програмата на ММС „Спорт за деца в свободното време“ за тяхното развитие и подпомагане на спортните клубове.

С одобрените средства по проектите клубовете по борба на Разград и Самуил успяха да закупят много важни и нужни уреди и пособия за доброто протичане на тренировъчни процеси, финансирането включваше и хонорар за лекар, треньор и др.

В края на проектите всички деца ще получат и тениски с лого на Министерството на младежта и спорта, както и грамоти за успешно завършили програмата „Спорт за деца в свободното време“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *