Рок, фолклор и вино на площада в Разград на Нова година

Община Разград кани жителите и гостите на общината да посрещнем заедно Новата 2024-та година на площад „Момина чешма” до Градската коледна елха в Разград – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Празничната Новогодишна програма започва в 22,30 ч. на 31 декември с изпълнения на група „Soda A’coustic”. Групата изпълнява предимно българска музика и световни рок класики в акустични аранжименти. Част от нея е разградчанинът Евгени Марков – китара, както и: Диан Максимов – китара, Росен Минчев – вокал и Емилиян Драганов – ударни.

Фолклорната изпълнителка Галина Димитрова, която също е с разградски корени, ще излезе на сцената до Градската коледна елха след рок изпълненията. В репертоара й са включени както любими български народни песни, така и авторски песни на фолклорна основа.

След празничната заря в първите минути на Новата 2024-та година ще прозвучи Дунавско хоро, на което всички на площада ще могат да се хванат. Ще имат възможност и да вдигнат празнична наздравица с червено или бяло вино.

Програмата след полунощ ще включва още фолклор – изпълнения на Капански ансамбъл-Разград и на Галина Димитрова.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *