Разград се преклони пред Ботев

Кратка церемония, съобразена с противоепидемичните мерки, предприети във връзка със световната пандемия от COVID-19, организира Община Разград по повод 173 години от рождението на Христо Ботев. Събитието се проведе пред паметника на великия поет, публицист и революционер в Градския парк – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Ритуалът започна с припомняне на едно от не толкова популярните стихотворения на Ботев „Зададе се облак темен“, което звучи като притча, послание и предупреждение за поколенията.

След това пред монумента бяха поднесени венци и цветя: от Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и Председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев; от името на народния представител Десислава Атанасова; от Областния управител на Област Разград Гюнай Хюсмен; от Групата общински съветници от БСП и Общински съвет на БСП; от Групата общински съветници от Земеделски народен съюз; от Групата общински съветници от ВМРО/Кауза Разград; от Групата общински съветници от ПП ГЕРБ; от СУ„Христо Ботев“-Разград; от СОСЗР-Разград; от Капански ансамбъл-Разград; от Регионален исторически музей-Разград; от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“-Разград; от Театрално-музикален център-Разград; от НЧ“Бузлуджа 2010“-Разград; от заместник-кметовете и секретаря на Община Разград, от граждани.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *