Разград почете Ботев пред неговия паметник в обновения парк

Разград отбеляза Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България тържествен ритуал пред паметника на Христо Ботев – съобщават от пресслужбата на местната управа. Това бе едно от първите организирани от Община Разград събития в Градския парк, чийто алеи бяха ремонтирани преди дни.

Тържеството започна с изпълнение от седмокласничката от СУ“Христо Ботев“ Мая Куманова на любимо на всички българи стихотворение на великия поет – „На прощаване“. Нейно съученици пък изпяха родолюбива песен от същото време – „Хубава си, моя горо“.

Децата от СУ“Христо Ботев“ първи поставиха цветя пред паметника на загиналия преди 147 години български герой.

От името на Община Разград и Общински съвет-Разград венец поднесоха председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът Добрин Добрев, след тях цветя поднесоха и заместник-кметовете Полина Иванова и Хабибе Расим. Венци и цветя бяха поднесени и: от името на Гюнай Хюсмен – народен представител в 49-мото Народно събрание от Парламентарната група на ГЕРБ-СДС; от името на Антоанета Цонева – народен представител в 49-тото Народно събрание от Парламентарната група на Продължаваме промяната-Демократична България, от Драгомир Златев – Областен управител на Област Разград; от Общински съвет на БСП и групата общински съветници от БСП; от Група общински съветници от ГЕРБ; от Група общински съветници от Земеделски народен съюз; от Възраждане-Разград; от Има такъв народ; от Коалиция Левицата; от Военно окръжие-Разград; от Регионален исторически музей – Разград; от Капански ансамбъл-Разград; от Народно читалище „Напредък 1901“; от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“; от Регионалното управление на образованието-Разград; от ПГИ“Робер Шуман“; от ПТГС“Христо Смирненски“; от Областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва; от фирма „СОД Нерон“ и от признателни граждани.

Минути след поднасянето на венците прозвучаха сирените в знак на почит към загиналите за свободата и независимостта на България и всички приведоха глави и останаха мирно в района на паметника.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *