„Прегръщам света с две ръчички“ – нов конкурс на Фондация „За нашето бъдеще“

Фондация „За нашето бъдеще“ с ново предизвикателство към талантливите деца от цялата страна. Конкурсът за детски рисунки на тема „Прегръщам света с две ръчички“ има за цел да насърчи малките художници към творческа изява, като по този начин подкрепят т.нар. „различни деца“ – с акушерска пареза.

От „За нашето бъдеще“ припомнят, че децата с акушерска пареза имат парализа на ръка от момента на своето раждане. За да използват пълноценно ръчичката си, те полагат много труд и усилия. Лекуват се дълги години. Не могат да използват добре едната си ръчичка. Не могат да изпълняват ежедневните си дейности. Носят ортези и шини. Тези деца често биват обвинявани, пренебрегвани и унижавани.  Конкурсите, които  Фондацията организира, са повод родителите на участващите деца да им обяснят, че някои деца изглеждат или се държат по-различно от тях, но те не бива да бъдат изключени и отхвърлени, а трябва да си общуват и играят с тях.

Темата на конкурса е свързана с приемането на децата със специални нужди. Участниците в творческата надпревара трябва да изобразят своята представа за това какво правят с двете си ръчички, как играят, веселят се, прегръщат света с две ръце.

Конкурсът е за деца от 3 до 18 години, разпределени в три възрастови групи: 3-8, 9-13 и 14-18 години. Всяко дете може да участва с 1 оригинална авторова рисунка. За децата до 12 години форматът трябва да е А4, а от 12 до 18 г. – 35/50 см.

За участие в конкурса е необходимо да се направи регистрация и до 23,59 ч. на 15 май да се прикачи снимка с добро качество на рисунката във формат .jpg, .png, .pdf. с мах. размер 10 МВ на следния линк от Google form: https://forms.gle/DcMo1Gcta8LtHEXq8 .

Регламентът предвижда да бъде определена награда на публиката чрез гласуване на Фейсбук страницата на Фондацията „За нашето бъдеще“, освен това и жури ще определи по трима призьори във всяка възрастова група. Наградите са предметни и са осигурени от спонсора на инициативата Фистокомерс ООД.

Инициативата е посветена на Първи юни и резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на Празника на детето.

Отличените рисунки ще бъдат сканирани, обработени и изобразени върху продукти с КАУЗА и ще бъдат разпространени онлайн или на благотворителни базари в подкрепа на деца с акушерска пареза. 

Пълният регламент на конкурса е публикуван на интернет страницата на Фондация „За нашето бъдеще“ .

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *