По пътищата: Двама с алкохол, един с наркотици, един – и с двете

Пътна полиция

Четирима нарушители са засечени през последните дни по пътищата на Лудогорието. Двама шофирали с алкохол в кръвта, един – с наркотици, а четвъртият – и с двете.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че лек автомобил „Фолксваген Голф“ е спрян около 08.45 часа на 16 декември по път Е-70 в местността Дервента. В хода на проверката е установено, че 46-годишният водач от село Ясеновец шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ реагирала положително на амфетамин. Пред проверяващите той представил неистинско свидетелство за управление на МПС. Задържан е в РУ-Разград. По случая е образувано досъдебно производство.

„Фолксваген Пасат“ е спрян около 00.20 часа на 17 декември в лознишкото село Манастирци. В хода на проверката е установено, че 41-годишният водач  от търговищкото село Певец управлява автомобила след употреба на алкохол и наркотици. Пробата му с дрегер отчела 1,94 промила алкохол, а тази за дрога – резултат положителен на амфетамин. Мъжът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано досъдебно производство.

Лек автомобил „Мерцедес В200“ е спрян около 23.10 часа на 17 декември в град Завет. В хода на проверката е установено, че 46-годишният водач от Русе шофира след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,86 промила в издишания въздух. Задържан е в РУ-Кубрат. По случая се води бързо производство.

На 17 декември около  21.50 часа в исперихското село Малък Поровец е спрян за проверка автомобил „Тойота Авенсис“, управляван от 52-годишен мъж от селото. В хода на предприетите контролни действия водачът е тестван за употреба на алкохол. Цифровата индикация на дрегера отчела 1,28 промила. Започнато е бързо производство.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *