Още два случая на мъже в активна възраст с COVID-19 в област Разград, с вчерашните са 5, дали имат нещо общо?

Коронавирус

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 04.08.2020 г. са регистрирани два нови потвърдени случаи на заразени с COVID-19 жители на област Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Първият случай е мъж на 24 г. от град Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград). Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен. Заразеният не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е мъж на 33 г. от град Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Мъжът не съобщава за придружаващи заболявания.

И на двамата е предписана домашна изолация, в рамките на 14 дни.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса отново призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Така положителните случаи от началото на пандемията в Разградско стават 119.

Прави впечатление, че през последните дни случаите са на мъже от Разград в активна възраст – общо 5, които нямат признаци, но са си направили тестове, което предполага, че са били в контакт с болен и може би вече в някоя фирма или структура има епидемичен взрив от COVID-19. Тази информация от РЗИ-Разград обаче спестяват на обществото, както беше и при болните в пожарната в Исперих и в случаите в аптека и клиника в Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *