Огнян Обрешков: ТРЯБВА НИ ДЪРЖАВА С ПРАВИЛА, ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ

Огнян Обрешков е кандидат за народен представител от Демократична България за Разградски регион. Неговата позиция за развитието на България при спазване на  принципите – свобода, законност, модернизация:

Преди седмица участвах в ултрамаратона на Витоша, по време на който,  ние, състезателите,  изминахме  100-те километра  пеша и на колело, като карахме по тежък и хлъзгав терен, сред кал, дъжд и изненади, които дебнат отвсякъде.

Когато това изпитание приключи успешно за мен,  си дадох сметка, че предизборната кампания, в която участвам като кандидат за народен представител от Демократична България много прилича на  ултрамаратона, през който преминах на Витоша.

И в двата случая става дума за дълго бягане, в условията на продължително състезание, в което трябва да успееш да преминеш през труден терен, в който мнозина сипят кал под формата на фалшиви обещания.

Ние, от Демократична България, сме екип от професионалисти и предлагаме решения, които знаем как могат да се реализират и сме в състояние да  изпълним. Ние вярваме, че България може много повече. Можем да бъдем страна, обърната към бъдещето и постиженията на съвременния свят. Да се движим много по-бързо в развитието си. Да имаме своето достойно място в семейството на успешните и развити държави, където предприемаческият дух и свободата, създават благосъстояние и възможности за растеж

Свободата, законността и модернизацията ще отприщят потенциала на нашата родина.

Свобода е това, което всеки от нас иска да има – свобода на икономическата активност на предприемчивите, свобода за избор на образование на нашите деца, свободен достъп до здравеопазване за нас и нашите родители. За съжаление, през последните години свободите малко по малко ни бяха отнемани. Трябва да спрем тази тенденция и да обърнем посоката. Превзетата от мафията държава трябва да се  освободи от върхушката на ГЕРБ и Борисов и да се върне на гражданите.

Законност е основата на всяко справедливо общество, в което ние искаме да се трудим  и живеем. Така както при всяко състезание има правила и ред, така и в България трябва да има законност, която да важи еднакво за всички. Тези, които не спазват правилата и законите, трябва да бъдат наказани и да понесат вината си. По време на управлението на ГЕРБ отчетливо са появиха две групи граждани – едните хора във властта или близки до тях, които бяха поставени над Закона и ние, останалите  българи. Бяха прекрачени много граници. Всеки с власт и пари можеше да заобиколи законността в България. Така хотелът  в „Алепу“ стана подпорна стена, пристанището „Росенец“ и Сарая на Доган – частни територии върху публична земя.

Ние от Демократична България ще променим това. Ще рестартираме правовия демократичен ред чрез промени в Конституцията и законите. Промените ще освободят пленените днес институции от мафиотския захват и ще  поставят прокуратурата под демократичен контрол. Ние, от Демократична България, ще направим нужното, законността да се върне в държавата и правилата да важат еднакво за всички, както при всяко честно състезание.

Модернизация е условието за догонващото и изпреварващо развитие в съвременния  високотехнологичен век. Живеем във време, когато всяка минута се ражда нова технология, а България изостава или е встрани от тази динамика. Затова  трябва да модернизираме радикално страната и да стимулираме икономическия растеж, основан на иновациите и знанието, инвестициите в научни изследвания, дигиталната трансформация в икономиката и публичните институции. Това може да се случи само ако смело въведем напредничави регулации и дадем простор на  бизнеса и науката в насърчавано от държавата сътрудничество да  търсят и развиват  съвременни производства. Модерните предприятия създават  устойчиви работни места и предлагат на пазара конкурентни продукти с висока добавена стойност.

Ние, кандидатите на Демократична България за народни представители в 46-то Народно събрание, вярваме, че свободните граждани можем заедно да изградим България, която да се движи с много по-висока скорост в развитието си.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Loading

2 Replies to “Огнян Обрешков: ТРЯБВА НИ ДЪРЖАВА С ПРАВИЛА, ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ”

  1. Това са думи на един истинки ,и достоен ЧОВЕК.Успех!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *